Serdar Yalçin'in Yeni Eseri Nutuk Oratoryosu Seyircisiyle Bulusacak

Orkestra sefi ve besteci Serdar Yalçin’in Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk”undan esinlenerek besteledigi Nutuk Oratoryosu, 17 Mayis Sali saat 20.30’da Is Kuleleri Salonu’nda prömiyerini yapacak.

Serdar Yalçin'in Yeni Eseri Nutuk Oratoryosu Seyircisiyle Bulusacak


Orkestra sefi ve besteci Serdar Yalçin’in Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk”undan esinlenerek besteledigi Nutuk Oratoryosu, 17 Mayis Sali saat 20.30’da Is Kuleleri Salonu’nda prömiyerini yapacak. Librettosunu geçen yil vefat eden emekli Orgeneral Aytaç Yalman’in yazdigi, “Nutuk Oratoryosunu’nu sef Serdar Yalçin yönetimindeki Istanbul Opera Orkestrasi ve Korosu seslendirecek.

Deniz Likos (soprano) Hande Ürben (mezzo-soprano), Hüseyin Likos (tenor) ve Gökhan Ürben’in (bas) solist olarak yer alacagi konserde 60 kisilik orkestranin bas kemanciligini Seda Subasi Yalçin, 40 kisilik koronun koro sefligini ise Sema Subasi üstleniyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikisinin 103. yilina özel olarak hazirlanan konser, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami haftasi, 17 Mayis Sali aksami ücretsiz olarak gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA