Sariçam Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Viyana'da

Adana Sariçam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri KA102 projesi için Avusturya’nin Viyana kentine giderek 14 günlük staj faaliyeti gerçeklestirdi.

Sariçam Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Viyana'da
Adana Sariçam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2019 teklif çagrisi döneminde KA102 Erasmus+ Programi Mesleki Egitim Ögrenici ve Personel Hareketliligi kapsaminda Türkiye Ulusal Ajansina sunulan ve hibe almaya hak kazanan 2019-1-TR01-KA102- 072350 numarali ve “Okul Öncesi Dönemde Sanatla Egitim” adli proje ile ilk hareketliligini Viyana’da 14 günlük staj faaliyetine katilarak gerçeklestirdi.

Adana Sariçam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2019-2022 yillari arasinda yürütmüs oldugu “Okul Öncesi Dönemde Sanatla Egitim” adli proje ile 20 Subat - 05 Mart 2022 tarihlerinde Avusturya’nin Viyana kentine gitti. Projenin 1. hareketliligi olan bu etkinlige Okul Müdürü Mine Özcanli ile çocuk gelisimi ve egitimi ögretmeni ve ayni zamanda proje yürütücüsü olan Sevim Kiz ve 9 ögrenci katildi.

“Okul Öncesi Dönemde Sanatla Egitim” adli projenin 1. hareketliliginde sanat egitimi ögrenciler tarafindan anaokulunda staj faaliyeti sirasinda islendi ve çesitli etkinlikler yapildi. Bu etkinlikler ile ögrencilerin alanlarinda nitelikli staj yaparak mesleki motivasyonlarini, egitim kalitelilerini, niteliklerini ve öz güvenlerini arttirmalari saglandi. Böylelikle ögrenciler sanat egitiminde farkli bakis açisi, yenilikçi ve elestirel düsünme becerileri kazanma firsati elde etti. Proje ile meslek etigi, çalisma hayati, organizasyon sekilleri, AB’deki çalisma ve yasam standartlari gibi uygulamalari görme imkani bularak, mesleki gelisim ve degisime uyum saglamalari ve yeniliklere açik olmalari saglandi. Ayrica Viyana kentinin birçok kültürel yapisi ve müzeleri de ziyaret edilerek Viyana’nin kültürel degerlerini daha yakindan tanima firsati elde edildi. Projenin 2. Hareketliligi ise Mayis 2022’ de koordinatör ülke Çek Cumhuriyeti Prag’da gerçeklesecek.
Kaynak: İHA