Rektör Kutluhan Üniversite-Sanayi Isbirligi Hedeflerini Anlatti

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Üniversite-sanayi is birligi alaninda yürütülen çalismalar ve hedefleri konusunda konustu.

Rektör Kutluhan Üniversite-Sanayi Isbirligi Hedeflerini Anlatti


Paydaslar ile birlikte yürütülen projelerle, Üniversite-sanayi is birligine önemli katkilar koyduklarini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kutluhan, 2022 planlari arasinda bu çalismalari hizla sürdürmek oldugunu söyledi.

Üniversite-sanayi is birliginin birçok yönü oldugunu hatirlatan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, sanayinin Ar-Ge ve inovasyon çalismalari ihtiyacina yönelik PAÜ’lü akademisyenleri görevlendirdiklerini ve akademisyenlerin bu çalismalarda aktif rol aldigini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Kutluhan açiklamasina söyle devam etti:

“Sanayinin stajyer ögrenciye ihtiyaci var. Geçtigimiz günlerde DESIAD ile ortak bir çalismanin sonucunda Isim Okulum Projesini hayata geçirdik. Üniversite-sanayi is birliginde daha alana yönelik, daha sektörel bazli bire bir çalismalar yapmak istiyoruz. Bu sebeple de Üniversite-Sanayi Is Birligi Ofisini de kurduk. Her yönü ile 2022’de bu çalismalarimiz daha yogun bir sekilde devam edecek. Ziraat Fakültemiz de kuruldu ve görev yapacak hocalarimiz da Denizli’nin zirai alaninda çalismalar yürütecekler.”
Kaynak: İHA