Murzioglu Açiklamasi 'Hayallerinizin Pesinden Gidin Ve Asla Vazgeçmeyin'

Samsun Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) Yönetim Kurulu Baskani Salih Zeki Murzioglu, Istiklal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileriyle söyleside bir araya geldi. Ögrencilere seslenen Murzioglu, “Sizler ülkemizin bugünü ve gelecegisiniz. Hayallerinizin pesinden gidin ve asla vazgeçmeyin. Dogru, dürüst, prensipli, verimli çalismayi kendinize prensip edin” dedi.

Murzioglu Açiklamasi 'Hayallerinizin Pesinden Gidin Ve Asla Vazgeçmeyin'
Samsun TSO Baskani Salih Zeki Murzioglu, TOBB ve Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan, “Mesleki Egitim Is Birligi Protokolü” kapsaminda 81 ilden 81 mesleki ve teknik okuldan Samsun’dan desteklenen tek proje okulu olan Istiklal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleside ögrencilerle bulustu. Baskan Murzioglu, eski adi Ticaret Lisesi olan ve kendisinin de mezun oldugu okulun ögrencileriyle deneyimlerini ve tecrübelerini paylasti.

Meslek liselerinin önemine degindi

Kalkinmis ve refah düzeyini yakalamis bir Türkiye’nin geleceginin, egitimden ve bilgiyle donanmis genç nesillerin yetistirilmesinden geçtigini ve bunda da mesleki egitimin payinin oldukça büyük oldugunu belirten Baskan Murzioglu, “Bugün, mezun oldugum okulda sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün burada eski günlerime geri döndüm. Türkiye’de gençlerin meslek liselerine yönelik ilgisi olmasi çok çok önemli. Ülkemizin en önemli sorunlarindan biri de nitelikli ara eleman sikintisidir. Meslek lisesi mezunlarina toplumuzun çok ihtiyaci vardir. Insallah sizlerin sayesinde ülkemiz daha iyi yerlere gelecek” diye konustu.



“Cesaretli olun, kaybetmekten korkmayin”

Kendisine yöneltilen sorulari da içtenlikle cevaplayan Baskan Murzioglu, gençlere hayallerinden vazgeçmemeleri telkininde bulundu. Murzioglu, “Artik is, sermaye isi degil. Sermaye sensin. Okumaktan, arastirmaktan ve sorgulamaktan vazgeçmeyin. Sahip olduklarinizin kiymetini bilin. Büyüklerimizin hepsi bizi yetistirmek için ugrasti. Bize ilk ögretilenlerin basinda da isini severek ve dürüstlükle yapmamiz oldu. Dogru, dürüst, prensipli, verimli çalismayi kendinize prensip edin. Girisimci olun. Her iyi fikir hayal ederek baslar. Sabirli olun ve hayal kurmaktan sakin korkmayin. Hayallerinizin içinde hedeflerinize odaklanin. Çok güzel bir söz var; hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardim edemez. Bütün mesele hayal, hedef, çalisma ve icat çikarmak. Basaridaki bir baska önemli konu ise cesaretli olmak. Kaybetmekten asla korkmayin. Kaybetmekten korkan, girisimci olamaz. Bunlari yaparsaniz inaniyorum ki; hem basarili olursunuz hem de yaptigin isten keyif alirsiniz. Sizler ülkemizin bugünü ve gelecegisiniz. Sizlerin ufku bu ülkenin ufkudur. Sizlere güveniyor ve inaniyoruz” seklinde konustu.



Sariözkan tesekkür etti

Ardindan da Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Çakir da, deneyim ve tecrübelerini ögrencilerle paylasti. Konusmalarin ardindan Istiklal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Sariözkan, ögrencilerle bir araya gelen Murzioglu ve Çakir’in yani sira Oda Genel Sekreteri Süleyman Karabük’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA