MHP'li Ipek'ten Sinan Ogan'a Tepki

MHP Tokat Il Baskani Mustafa Ipek, Sinan Ogan’in Tokat’ta düzenleyecegi "Türk Dünyasi’nin Güncel Meseleleri" baslikli konferansa tepki gösterdi.

Içisleri Bakan Yardimcisi ve Bakanlik Sözcüsü Ismail Çatakli’nin Türkiye’de 6 milyon Suriyeli oldugunu iddia eden eski MHP Milletvekili Sinan Ogan’a tepkisinin ardindan bir tepkide MHP’den geldi. MHP Tokat Il Baskani Mustafa Ipek, Tokat’ta konferans verecek olan Ogan’a tepki gösterdi. Yazli açiklama yapan Ipek, "Ülkücülük" adi altinda ülkücülerin istismar edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Ipek, Sinan Ogan’in 2016 yili ve devaminda meydana gelen olaylar çerçevesinde MHP’den ihraç edildigine dikkat çekerek, “ilimizde “Türk Dünyasi’nin Güncel Meseleleri’ baslikli bir konferans tertip edecegi ögrenilmistir. Bu baslikla perdelenen sözde konferans ile asil olarak neyin amaçlandigini ve adi geçen sahsi ilimize davet eden kisilerin ihtiraslarini da çok iyi bilmekteyiz. Hakkinda, Türk Milleti üzerinde kaos olusturmaya yönelik eylem ve iddialar nedeniyle Içisleri Bakanligimiz ve bagli organlari tarafindan suç duyurusunda bulunulacagi ifade edilen; hangi mihraklarin hedef ve amaçlari dogrultusunda hareket ettigi malum olan bu sahsin, partimiz ve ilkeleriyle bir ilgisi bulunmadigi gibi kendini gündemde tutarak Türk Milliyetçileri üzerinde geçmisten beri sürdürdügü psikolojik operasyonlara devam ettigi açiktir. Hakkinda sorusturma baslatilacagi duyurulan bu sahsin, konferans basligiyla perdelenmis faaliyetleri ve destek verenleri elbette ki tespit edilmelidir. Bu tip faaliyetlerin günün birinde varacagi noktayi kestiremeyen vatandaslarimizin da magdur olmamalari adina, hassasiyetle yasananlari takip etmeleri elzemdir. Kendisini, sözde bir konferans görünümüyle ilimize davet eden sahislarin da mazileri ile partimize ve liderimize karsi tavirlari çok iyi bilinmektedir. Bugüne kadar ülkücüler söz konusu oldugu zaman ‘fedakarlik’ konusunda elleri titreyenler, tek bir hayir faaliyetimizde adim atmayanlar ve hatta ülkücülerin hafizasinda hayirla da anilmayanlarin vicdanlardaki yeri de malumdur. Vicdanlardaki bu mahkumiyetin, hukuken tescillenmesine de sayili günler kalmistir” ifadelerini kullandi.

MHP’li Ipek, Sinan Ogan’in 05 Mayis 2022 tarihinde saat: 19.00’da Tokat’ta yapilacak olan konferansi provokatif olarak degerlendirerek sözlerini söyle tamamladi: “MHP’yi MOSSAD’in ve Israil’in yönettigini basin yayin organlarina ifade edecek kadar kendi dava arkadaslarina yabancilasan ve düsman kesilenlerin, bir dernekteki baskanlik görevini bir siyasi partide gelecek hesabina tahvil etmek isteyen zavallilarin simdi çikip da Ülkücüleri istismar etmelerine seyirci kalinmayacagi gibi, bu sahislari cesaretlendiren ikiyüzlü bazi isimler hakkinda da Genel Merkezimizin bilgisi dahilinde gerekli adimlar atilacaktir. Türk Milletine ve özellikle Ülkücülere karsi hasmane bir tutumla hareket edenlerin konferans adiyla tertip etmeye tesebbüs ettikleri provokasyona iliskin görüs ve düsüncelerimiz bu sekildedir. Bu provokatif toplantiyi tertip edenler ve istirak edecekler hakkinda partimiz yetkili organlarinca gerekli hassasiyet her zeminde gösterilecek, hukuki süreçlerin takip ve neticelendirilmesi saglanacaktir”
Kaynak: İHA