Kastamonu'da Üreticilere 'Meyve Agaçlarinda Budama Ve Asilama' Egitimi Verildi

Kastamonu Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Devrekani Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan üreticilere ’meyve agaçlarinda budama ve asilama egitimi’ verildi.

Kastamonu'da Üreticilere 'Meyve Agaçlarinda Budama Ve Asilama' Egitimi Verildi
Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde ’meyve agaçlarinda budama ve asilama egitimi verildi.

Egitimler Kastamonu Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Devrekani Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan gerçeklestirildi.

Bitkisel Üretim Sube Müdürü Ümit Uçar, Ilçe Müdürü Özcan Gazioglu ile Ziraat Mühendisi Yusuf Yalçin Kapi, Ziraat Yüksek Mühendisi Turhan Melek ve Ziraat Yüksek Mühendisi Ferhat Özgövercikli tarafindan "Meyve Agaçlarinda Budama ve Asilama" egitimi verildi.

Katilimcilarin ilgisinin yogun oldugu egitimde meyve bahçelerine gidilerek uygulamali olarak meyve agaçlarinda budama ve asilamasi gerçeklestirildi.

Devrekani Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Özcan Gazioglu, egitimlerin devam edecegini belirterek, "Sahip oldugumuz iklim, toprak ve su kosullari ile bereketli topraklarda ürün yetistiriyoruz. Üreticilerimizin de bu ürünleri dogru yetistirmesi adina Meyve Agaçlarinda budama ve asilama egitimini düzenledik. Çalisma arkadaslarimiza bu egitimi organize ettikleri için tesekkür ederim. Egitimlerimize katilan tüm üreticilerimiz Budama ve asilama hakkinda bilgi sahibi oldular. Tarim kenti olan Devrekani bu tür egitimlerimizi sürdürecek ve üreticimize katki sunmaya devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA