Essiz Güzellikteki Hamsilos Tabiat Parki'nin Makyaji 6 Ayda Tamamlanacak

Essiz dogasiyla ziyaretçilerini büyüleyen Hamsilos Tabiat Parki’nda ‘bisiklet ve yaya yolu’ projesinde çalismalar sürüyor. Tamamlandiginda turizme önemli katkilar sunacak projenin 6 ayda bitirilmesi hedefleniyor.

Essiz Güzellikteki Hamsilos Tabiat Parki'nin Makyaji 6 Ayda Tamamlanacak
Sinop’ta deniz ve çam ormanlarinin kucaklastigi, oksijen yogunlugu bakimindan Türkiye’de ikinci sirada yer alan Akliman bölgesinde, Il Özel Idaresi’nin dokunuslariyla hayata geçirilecek proje ile turizmde önemli potansiyele ulasmayi hedefliyor. Hamsilos Tabiat Parki için yaklasik 8,5 milyon TL’lik yatirim bedeline sahip olan proje kapsaminda bisiklet ve yürüyüs yolunun yapilacagi alandaki zemin hazirliklari sürüyor. Çalismalarin 6 ayda tamamlanmasi hedefleniyor.

Doga turizminde cazibe merkezi olacak

Projenin kisa bir sürede tamamlanarak Sinoplularin hizmetine sunulacagini belirten Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Yahya Çinkil, “Dogal güzelligiyle ön plana çikan Hamsilos Tabiat Parkimiz, yeni bisiklet ve yaya yolu projesiyle Sinop doga turizminde cazibe merkezlerinden birine dönüsecek ve hem Sinoplu hemserilerimizin hem de disaridan gelen ziyaretçilerimizin ugrak noktasi olacak. Projemiz ayni zamanda dogada zaman geçirmeyi seven hemserilerimize de yepyeni bir sosyal yasam alani sunacak. Bisiklet ve yürüyüs yollarimiz yaz aylarinda vatandaslarimizin kullanimina sunulmus olacak. Yalnizca Sinoplu hemserilerimiz degil, çevre il ve ilçelerden gelen vatandaslarimiz da bu alanda keyifle zaman geçirebilecek. Bu yönüyle projemiz Sinop’umuzu doga turizminde çekim merkezine dönüstürecek” diye konustu.

Kaynak: İHA