Denizli Ihracati Yüzde 25,1 Yükselisle 470 Milyon Dolara Ulasti

Denizli Ihracatçilar Birligi (DENIB) tarafindan 2022 yili Nisan ayi ihracat verileri yayinlandi. DENIB Baskani Hüseyin Memisoglu, “Denizli’nin Ocak ile Nisan dönemini kapsayan 4 aylik ihracati 1,7 milyar dolar oldu. Bu deger geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 26,8 artti” diye konustu.

Denizli Ihracati Yüzde 25,1 Yükselisle 470 Milyon Dolara Ulasti


Denizli Ihracatçilar Birligi (DENIB) 2022 yili Nisan ayi ihracat verilerini yayimladi. DENIB tarafindan yayinlanan verilere göre, Türkiye ihracati Nisan ayinda yüzde 24,6 yükselisle 23,4 milyar dolar olurken, Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) tarafindan açiklanan Denizli ihracati yüzde 25,1 artisla 470 milyon dolara ulasti. Denizli’nin Mart ayindaki ihracati ise 498 milyon dolardi. DENIB üyelerince kaydedilen ihracat yüzde 31,3 artarak 363 milyon dolar olarak gerçeklesti. Bu deger, DENIB üyelerince gerçeklestirilen en yüksek ihracat oldu ve rekor seviyeye ulasildi. Denizli ve ülke ihracatinda Nisan ayinda yasanan artislar adeta ‘Bayram Hediyesi’ oldugu DENIB tarafindan belirtildi. DENIB Baskani Hüseyin Memisoglu, “Geçtigimiz hafta Ticaret Bakanimizin katilimlariyla Denizli Is Dünyasi ile Istisare toplantisi düzenlemistik. Bu toplantida, ilimizin ihracat gündemine dair konulari degerlendirdik, farkli sektörlere yönelik güncel gelismeleri masaya yatirdik. Ihracatçi firmalarimiz da söz alarak taleplerini dogrudan iletme firsati buldu” dedi.



“Ocak ile Nisan ayi ihracatimiz 1,7 milyar dolara ulasti”

Baskan Memisoglu, “Denizli’nin Ocak ile Nisan dönemini kapsayan 4 aylik ihracati 1,7 milyar dolar oldu. Bu deger geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 26,8 artti. Nisan ayinda tekstil, konfeksiyon sektörümüzün ihracati yüzde 32 artisla 184 milyon dolar olurken, elektrik-elektronik sektörümüzün ihracati yüzde 19,6 artisla 77 milyon dolar, demir-demir disi metaller sektörümüzün ihracati yüzde 2,7 artisla 63 milyon dolar, madencilik sektörümüzün ihracati ise yüzde 50,8 yükselisle 33 milyon dolar olarak gerçeklesti. Nisan ayinda Denizli’den en çok ihracat gerçeklestirilen ülke olan Ingiltere’ye yapilan ihracat yüzde 11,1 artisla 59 milyon dolara ulasti. Ardindan gelen ABD’ye gerçeklestirilen ihracat yüzde 76,6 artisla 55 milyon dolar olurken, Almanya’ya ihracatimiz yüzde 21,9 artisla 41 milyon dolar, Italya’ya ihracatimiz yüzde 35,8 artisla 34 milyon dolar, Fransa’ya ihracatimiz yüzde 33,2 yükselisle 23 milyon dolar oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA