Çukurova'da Havuzlar Yaza Hazirlaniyor

Çukurova Belediyesi, bu yil yüzme havuzlarinda sezonu açmadan önce temizlik ve yenileme seferberligi baslatti.

Çukurova'da Havuzlar Yaza Hazirlaniyor
Çukurova Belediyesi’nin tam olimpik ve yari olimpik olarak hizmet veren 3 ayri havuzunda hareketlilik basladi.

Park ve Bahçeler Müdürlügüne bagli olan havuzlarda, boru ve kazan dairelerinin yenilenmesi, yüzme alanlarinin bakimi ve onarim çalismalari, çocuklarin saglikli bir sekilde güzel vakit geçirmeleri için hijyen tabanli anti bakteriyel ilaçlarla temizleniyor.

Hayalpark Kapali Spor Tesisi ve havuzlardan sorumlu Senay Ceyhan, 7-15 yas arasi çocuklarin faydalanacagi yaz kampi kayitlarinin 5 Haziran’da baslayacagini, 13-15 Haziran’da ilk kulaçlarin atilacagi temel yüzme egitimi ve havuz etkinliklerinin gerçeklesecegini söyledi.

Yenileme ve bakim çalismalari hakkinda bilgi veren Ceyhan, yaz sezonuna son derece iyi bir sekilde hazirlandiklarini anlatarak, bakim, yenileme ve temizlik açisindan hummali bir çalisma sergilediklerini söyledi.

Ayrica bu yil pandemi nedeniyle geçen yil ara verilen yetiskin günü uygulamasina tekrar baslayacaklarinin müjdesini veren Ceyhan, cumartesi günleri iki seans olarak anne ve babalari, gençleri tüm Çukurovalilari havuzlara davet etti.

Çukurova Belediyesi Baskani Soner Çetin, su oyunlari parklari ve havuzlarla Adana’nin sicak günlerine hem saglik hem de serinlik vermeye çalistiklarini söyleyerek, yaz tatiline gidemeyen, imkanlari nedeniyle kentte kalan aileler ve çocuklarina yaz tatilini yasatmaya çalistiklarini belirtti.

Baskan Çetin, sloganlarinin “Yüzme Bilmeyen Kalmasin” oldugunu hatirlatarak, ücretsiz olan etkinlikler için havuzlara ve Hayalpark Kapali Spor tesisine basvurabileceklerini, Park ve Bahçeler Müdürlügü’nü arayarak da bilgi alabileceklerini söyledi.

Kaynak: İHA