Belediye Hamami Yeniden Yapiliyor

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan yenisi yapilmak üzere yikilan Belediye Hamami’nin ihale süreci tamamlandi. Önümüzdeki günlerde insaati baslayacak olan ve içerisinde yüzme havuzunun da yer alacagi hamam 1242 metrekare alan üzerine insa edilecek.

Belediye Hamami Yeniden Yapiliyor
Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Samsun, Büyüksehir Belediyesi’nin turizm yatirimlariyla gelecege yürüyor. Samsun’u saglik, kültür, tarih ve turizm merkezi haline getirmeyi hedefleyen Büyüksehir Belediyesi, Ilkadim ilçesindeki yikilan eski belediye hamaminin yerine yenisini insa edecek.

Yakin zamana kadar hamam islevi gören, ancak bir süredir virane durumdaki Belediye Hamami Büyüksehir Belediyesi’nin çalismasiyla kente yeniden kazandirilacak. Ihale süreçleri tamamlanan hamam insaati önümüzdeki günlerde baslayacak. 1242 metrekare alan üzerine insa edilecek ve içerisinde yüzme havuzu, sauna, buhar ve masaj odalarinin bulunacagi hamamin yaklasik 1.5 yil sonra hizmete açilmasi planlaniyor.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, "Hamam bitirildiginde bölgenin tarihi yapisina uygun daha güzel bir görünüme kavusacak" dedi.

Hamamin kendine has mimarisi ve tarzi olacagini ifade eden Baskan Demir, "Rekonstrüksiyon projeleri yapildi. Ihale süreçleri tamamlandi ve önümüzdeki günlerde insaati baslayacak. Belediye Hamami insaat çalismalari ve çevre düzenlemeleri tamamlandiktan sonra özüne uygun bir yapida kullanilmaya devam edecek. Yillarca hamam olan bu tesis yine hamam olarak hizmet verecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA