Baskan Köse Açiklamasi 'Ramazan Ayi Dolu Dolu Geçti'

Yozgat Belediye Baskani Celal Köse, Ramazan ayini sosyal, kültüler ve dini faaliyetler yönünden dolu dolu geçirdiklerini belirterek kentte bu tür faaliyetlerin devam edecegini söyledi.

Baskan Köse Açiklamasi 'Ramazan Ayi Dolu Dolu Geçti'
Yozgat Belediyesi Mayis Ayi Olagan Meclis Toplantisi, Belediye Baskani Celal Köse baskanliginda yapildi. Baskan Köse, Ramazan ayi boyunca yapilan faaliyetler hakkinda açiklamalarda bulunarak bu ayda kültürel, sosyal ve dini faaliyetlere agirlik verdiklerini belirtti.

Ramazan ayi boyunca belediye meclis üyeleriyle birçok etkinlige imza attiklarini ifade eden Baskan Köse, “Cumhuriyet Meydanimizda kurdugumuz iftar çadirimizda bazi günlerde bin kisi bazi günler de ise 700 kisilik iftar soframizda vatandasimiz ve ögrenci kardeslerimizle birlikte iftar ettik. Valiligimiz ve Belediyemizin ortaklasa düzenlemis oldugu iftar programinda 4 bin kisiyi gönül soframizda agirladik. Dezavantajli gruplarimiza belediyemiz zaten geçmiste oldugu gibi Ramazan ayinda da her aileye sicak yemegini ulastirdi, günlük 5 bin civarinda da ekmek dagitimi yaptik. Çocuklarimizin eglenmesi amaciyla cuma, cumartesi ve pazar günleri Il Kültür Müdürlügünde tiyatro ve diger gösteriler düzenledik. Bütün konaklarimizda mukabeleler okundu” dedi.

Kültürel ve sportif alanlarda etkinliklere de agirlik verdiklerini belirten Baskan Köse, “Ramazan ayi içerisinde Cumhuriyet Meydani’nda gençlerimize yönelik voleybol ve basketbol aktiviteleri düzenlerken ayni zamanda haftanin degisik günlerinde de mini konserler gerçeklestirdik. Bundan sonra da sosyal faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Mayis ayi içerisinde gençlik söleni düzenleyecegiz. Havalarin isinmasiyla birlikte de mahallelerde hanim kardeslerimize Konya, Urfa, Gaziantep, Istanbul gibi sehirlerde dini ve milli turlar düzenleyecegiz. Bir süredir tadilat ve tamirati devam eden bir iki gün içerisinde Aquapark hizmet vermeye baslayacak” seklinde konustu.

Açiklamalarin ardindan 5 gündem maddesi görüsülerek meclis üyelerinin oylariyla kabul edilerek karara baglandi.
Kaynak: İHA