Baskan Büyükgöz Açiklamasi 'Hünkar Çayiri'nda Türkiye'nin En Büyük Panoramik Müzesi Yer Alacak'

Fatih Sultan Mehmet Han, vefat ettigi Tarihi Hünkar Çayiri’nda düzenlenen törenle dualarla anildi. Törende konusan Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz, "195 dönümlük arazi üzerinde büyüksehir belediyemizin de yatirim programiyla Türkiye’nin en büyük panoramik müzesi yer alacak. Fatih Sultan Mehmet Hanin hatirasini burada yasatacagiz" dedi.

Baskan Büyükgöz Açiklamasi 'Hünkar Çayiri'nda Türkiye'nin En Büyük Panoramik Müzesi Yer Alacak'
Fatih Sultan Mehmet Han, vefatinin 541. yildönümünde tarihi Hünkar Çayirinda dualarla anildi. Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz’ün ev sahipliginde düzenlenen anma törenine, Gebze Müftüsü Selçuk Kiliçbay, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Muharrem Poyrazoglu, belediye baskan yardimcilari, oda baskanlari ve siyasi parti ilçe baskanlari katildi.

Törende konusan Zinnur Büyükgöz, "Burada, Fatih Sultan Mehmet’in sahsiyetine yakisir bir sekilde düzenleme yapilacak. 195 dönümlük arazi üzerinde büyüksehir belediyemizin de yatirim programiyla Türkiye’nin en büyük panoramik müzesi yer alacak. Fatih Sultan Mehmet Hanin hatirasini burada yasatacagiz. Ata sporlarimizin da yer aldigi bir bölüm de yer alacak. Burasi sadece Gebze için degil hem ülkemiz hem de uluslararasi nitelikte bir turizm destinasyonu olacak. Biz Fatih Sultan Mehmet’i rahmetle sükranla yad ediyoruz. Makami cennet olsun. Bizlerde onlara layik nesiller oluruz insallah. 541 yil önce büyük hakan Fatih Sultan Mehmet Han burada vefat etti. O öyle bir kimlige ve kisilige sahipti ki 7 tane lisan bilen; hem teknik, hem fiziki bakimdan bilgi sahibi hem de ayni zamanda bir sairdi. Sadece tek yönüyle yetismis bir deha bir komutan degil ayni zamanda edebiyatçi ve bilim adami ve ruh dünyasina hitap eden bir insandi" ifadelerini kullandi.

Anma töreninin ardindan Çoban Mustafa Pasa Cami önünde vatandaslara lokma ikram edildi.
Kaynak: İHA