5 Mayis Dünya El Hijyeni Günü

Trabzon Özel Imperial Hastanesi tarafindan “5 Mayis Dünya El Hijyeni Günü” dolayisiyla çesitli etkinlikler düzenlendi.

5 Mayis Dünya El Hijyeni Günü
‘5 Mayis Dünya El Hijyeni Günü’nde el temizliginin önemine dikkat çekmek ve farkindalik olusturmak amaciyla Özel Imperial Hastanesi tarafindan bir dizi etkinlik düzenlenirken etkinlikte hijyenin önemine vurgu yapildi.

Hastanede “Saglik Ellerimizde” yazili tisörtler giyen Hastane Enfeksiyon Kontrol Komitesi üyeleri ve saglik çalisanlari, “Enfeksiyonlarin yani sira hastaliklarin bulasmasinin önlenmesinde en basit ve en etkili yöntem el hijyenidir” mesajini verdi.

Etkinligin ardindan el hijyeni uyum oranlarinda basarili olan servis sorumlularina tesekkür belgesi ve çesitli hediyeler takdim edildi.

Öte yandan 5 Mayis El Hijyeni Günü’ ve ‘4-10 Mayis Is Sagligi ve Güvenligi Haftasi dolayisiyla Özel Imperial Hastanesi tarafindan Arsin Cumhuriyet Ilkokulu ögrencilerine de “el hijyeni” ile “Is sagligi ve güvenligi” konularinda egitim verildi.

Yapilan etkinlik kapsaminda Özel Imperial Hastanesi Is güvenligi Uzmani Ayse Ardoç tarafindan günlük hayatta çocuklarin karsilasabilecegi kazalar ve bunlari nasil önleyebilecekleri eglenceli bir dille anlatildi. Ardoç, Is sagligi ve güvenligi bilincinin küçük yaslardan itibaren asilanmasinin önemine dikkat çekerek is güvenliginin bireylerin hayatinin her alanina yayilmasi gerektigini belirtti.

El hijyeninin önemine dikkat çeken Özel Imperial Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi Hemsiresi Kezban Akbas ise ”Temizlik en basta ellerimizde baslar. Birçok hastaliklardan korunmanin yolu ellerimizi temiz tutmaktan geçer. El hijyeni ile pek çok hastaligin önüne geçilebilmektedir” dedi.

Daha sonra minik ögrencilere dogru el yikama islemi uygulamali olarak gösterildi.

Ögrencilere dagitilan hediyelerin ardindan Arsin Ilçe Milli Egitim Müdürü Yavuz Üstündag, Arsin Cumhuriyet Ilkokulu Müdürü Yusuf Akbas ve ögrencilerle birlikte hatira fotografi çekildi.

Okul müdürü Yusuf Akbas tarafindan Imperial Hastanesi Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Ayse Sarli’ye tesekkür belgesi verildi.

Kaynak: İHA