Yenimahalle'de Larva Mücadelesi

Yenimahalle Belediyesi, havalarin isinmasi ile birlikte ortaya çikan sinek, böcek ve haserelerin yok edilmesi için sulak ve sazlik alanlarda larva mücadelesi baslatti.

Yenimahalle'de Larva Mücadelesi
Yenimahalle’de bulunan sulak ve sazlik alanlar basta olmak üzere her türlü su birikintisinin olustugu alanlarin çevresinde sinek, hasere ve böcek türlerinin çogalmasini engellemek amaciyla ilaçlama faaliyetlerini yürüten ekipler, çalismalarini ilçe genelinde sürdürüyor.

Ilçenin tümünde ilaçlama çalismasi

Yenimahalle Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, yaz aylarinda ilçe sakinlerinin sinek ve hasere sorunu yasamamasi için larva mücadelesini de beraberinde yürütüyor. Ilaçlama islemlerine Turgut Özal Mahallesi, Yakacik ve Susuz gibi bos alanlarin ve sulak alanlarin yogun oldugu bölgelerden start veren ekipler, her gün düzenli olarak temizlik çalismalarini yürütüyor.

“Halk sagligi için çalismaya devam”

Yenimahalle’de vatandasin sagligi için temizlik ve ilaçlama faaliyetlerinin araliksiz sürdügünü belirten Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, “Havalarin isinmasi ile birlikte ortaya çikan sinek ve hasere sorununun önüne geçmek amaciyla ekiplerimiz çalismalarini sürdürüyor. Bos alanlarda ve sinek olusma tehlikesi olan sulak alanlarda çalismalarimiz sürüyor. Bu süreçte vatandaslarimiz çöplerini atarken dikkatli olmali, çöplerin posetlenmis olarak konteynerlerin içine birakilmasina özen göstermelidir” dedi.

Kaynak: İHA