Sehir Trafigini Rahatlatacak, Ulasimi Kolaylastiracak Alternatif Yol

Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Gaziantep Adliyesi ile Asri Mezarlik arasinda yürütülen alternatif yol çalismasini yerinde inceledi.

Sehir Trafigini Rahatlatacak, Ulasimi Kolaylastiracak Alternatif Yol
Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Gaziantep Adliyesi ile Asri Mezarlik arasinda yürütülen alternatif yol çalismasini yerinde inceledi. Baskan Fadiloglu, “Ilk etapta bir ucunda Gaziantep Adliyesi’nden baslayip, Sehitkamil Devlet Hastanesi ve Çetin Emeç Caddesi’ni geçip, daha sonra Pir Sultan, Özgürlük ve 8 Subat Mahallesine uzanan 30 metre eninde bir yol üzerinde çalisma yürütüyoruz. Insallah burasi bir alternatif yol olarak milletimize hizmet edecek” dedi.

Trafigi rahatlatmak, ulasimi kolaylastirmak adina alternatif yol açma ve genisletme çalismalarina bir yenisini ekleyen Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Baskan Yardimcisi Murat Özgüler ile birlikte Gaziantep Adliyesi ile Asri Mezarlik arasinda kalan bölgede yürütülen çalismayi yerinde inceledi. Yaptigi incelemelerin ardindan açiklamada bulunan Baskan Ridvan Fadiloglu, alternatif yol çalismasinin çok yönlü fayda saglayacagini kaydetti.

Baskan Fadiloglu, çalismalarin etap etap devam edecegi bilgisini verdi.

“Hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum”

Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, çalismaya iliskin yaptigi açiklamada, “Bir ucu Gaziantep Adliyesi’nin oradan baslayip, diger taraftan 8 Subat Anadolu Lisesi’ne kadar uzanan bir aksin üzerindeyiz. Yillar önce burada havai enerji hatti vardi. Bu enerji hattinin kaldirilmasi noktasinda çok büyük emek verildi.

Enerji hattinin kaldirilmasinin ardindan, Büyüksehir Belediye Baskanimiz ile istisare ettik. Bu aksta boydan boya 30 metrelik yol planlamasi yapildi. Ilk etapta bir ucunda Gaziantep Adliyesi’nden baslayip, Sehitkamil Devlet Hastanesi ve Çetin Emeç Caddesi’ni geçip, daha sonra Pir Sultan, Özgürlük ve 8 Subat Mahallesine uzanan 30 metre eninde bir yol üzerinde çalisma yürütüyoruz. Büyüksehir Belediyesi ile yapmis oldugumuz protokol çerçevesinde buranin sorumlulugunu biz üzerimize almistik. Kamulastirmalari bitti, su an da asfalt çalismalari devam ediyor. Insallah burasi bir alternatif yol olarak milletimize hizmet edecek. Yine kentsel dönüsüme de destek verebilmek adina da yerinden dönüsümü de saglayabilmek adina burada ticaret arti konut parselleri yapilmis durumda. Insallah bundan sonra da hemserilerimiz kendileri yikip yapabilecek sekilde bir imkana kavusmus oldular. Hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum. Ayni zamanda Organize Sanayi Bölgesi’ne gidis noktasinda servislerin çalismasi açisindan da alternatif bir yol oldu. Biz bu noktaya kadar getirdik, insallah bundan sonraki süreçte de sonuna kadar devam ettiginde Asri Mezarliga kadar uzanacak bir aks. Ben tekrar hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA