Seçer Açiklamasi 'Sosyal Belediyecilikte Türkiye'de Çigir Açmis Bir Belediyeyiz'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, sosyal projelere öncelik verdiklerini belirterek, "Biz sosyal belediyecilikte Türkiye’de çigir açmis bir belediyeyiz” dedi.

Seçer Açiklamasi 'Sosyal Belediyecilikte Türkiye'de Çigir Açmis Bir Belediyeyiz'
Seçer, esi Meral Seçer ile birlikte merkez Akdeniz ilçesinin kirsal mahallelerinde vatandaslarla bayramlasti. Dikilitas, Bekirde, Civanyaylagi, Igdir, Esenli, Pugkaracadag ve Parmakkurdu mahallelerini ziyaret eden Baskan Seçer, vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilasti. Ziyaretlerde dagitilan oyuncak ve sekerler çocuklarin bayram nesesine nese katti.

“Birligin, azmin, çalismanin elinden hiçbir sey kurtulmaz”

İçel Büyüksehir Belediyesine Iller Bankasi’ndan 1 milyon 900 bin nüfusa göre kaynak geldigini belirten Baskan Seçer, bu kaynagi yaklasik 400 bin Suriyeli nüfusu ile 2 milyon 300 bin yurttasa harcadiklarini belirtti.

Seçer, “Demek ki her 10 vatandas için bana gönderilen paranin ikisi yok, yani 5’te 1’i yok. 5’te 4’ünü yerli nüfus için harciyoruz. O ikiyi de yüzde 20 arti misafir nüfus için harciyoruz. Onun için Türkiye’nin en zor yerlerinden biri. Burada bizim birbirimize kardesçe tavrimiz, davranisimiz, bir belediye baskaninin konusurken ne konustugunu bilmesi, hizmet yaparken kimseyi ayirmamasi, siyasi görüsünden, köyünden, mezhebinden, mesrebinden dolayi ayrim yapmamasi çok önemli. Bu ülke hepimizin. Kimsenin bu ülke üzerinde bir habbe daha fazla hakki yok. Herkesin hakki ayni. Size bakarken nasil biz sizi vatandas olarak görüyorsak, vatandasimizin da belediye baskanina bakarken bir partinin belediye baskani degil, tüm bir sehrin, bütün bir halkin belediye baskani olarak görmesini arzu ederiz" diye konustu.



“Biz sosyal belediyecilikte Türkiye’de çigir açmis belediyeyiz”

Baskan Seçer, İçel Büyüksehir Belediyesinin Dosthane, Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezleri, Hamile Bakim Sütü Projesi, gida kolisi destekleri, evde saglik ve bakim hizmetleri, fide-fidan destekleri gibi önemli sosyal belediyecilik hizmetlerini anlatarak, “Belediyecilik sadece yol yapmak degil. Kanalizasyonu yapacagiz ama sunu unutmayalim; belediye herkesin evi, belediye baskani herkesin babasi,

herkesin abisi, belediyecilik böyle bir sey. Bizde genel aliskanlik; belediye dendigi zaman akla beton gelir. Bir de imar gelir. Belediyecilik bunlar degil. Biz sosyal belediyecilikte Türkiye’de çigir açmis belediyeyiz” ifadelerini kullandi.

“Belediyemiz mevcut imkanlarimizla çok güzel seyler yapiyor”

Türkiye’nin en huzurlu kentlerinden birinin İçel oldugunu kaydeden Seçer, söyle devam etti; "Biz İçel’i seviyoruz, İçel’e sahip çikiyoruz, çikacagiz hep beraber. Istiyoruz ki çocuklarimiz issiz olmasin. Is sahalarimiz olsun, çocuklarimiz çalissin. Bereket her yerden fiskirsin.” Seçer, konusmasinda vatandaslara, ‘Belediyemizden memnun musunuz? sorusunu da yöneltti. Vatandaslar, Baskan Seçer’e alkislarla karsilik verdi. Seçer bunun üzerine, “Güzel seyler yapiyoruz. Hayirli isler yapiyoruz. Gece gündüz çalisiyoruz, çalisacagiz. Belediyemiz, mevcut imkanlarimizla çok güzel seyler yapiyor. Bizler sokakta rahat gezen belediye baskanlariyiz. Vicdani rahat hizmet yapiyoruz. Yüzde 45 oyla belediye baskani oldum. Ben kalan yüzde 55’in de oy vermeyen insanlarin da belediye baskanligini yapiyorum” dedi.

Kaynak: İHA