Muratpasa Çevre Festivali 12-15 Mayis'ta

Antalya’da Muratpasa Belediyesinin 3. Muratpasa Çevre Festivali, “Iklim ve Her Sey” sloganiyla 12-15 Mayis tarihlerinde gerçeklestirilecek.

Muratpasa Çevre Festivali 12-15 Mayis'ta
Antalya’da yüzünü dogaya dönen, kalbini çevreye açan Muratpasa Çevre Festivali basliyor. Bu yil 3’üncüsü düzenlenecek Muratpasa Çevre Festivali, “Iklim ve Her Sey” temasiyla, Dünya Iklim Günü’nü de içine alan 12-15 Mayis tarihlerinde gerçeklestirilecek.

Belediye Baskani Ümit Uysal, Muratpasa Çevre Festivali’nin nihayetinde, dogayla uyum içinde bir yasamin mümkün oldugunu göstermeyi amaçladigini söyledi.

Bu uyum hareketini “ego insandan eko insana geçis” olarak anlatan Baskan Uysal, “Bu uyum, çevre sorunlarina dikkat çekmeyi, çevre bilincini olusturma ve gelistirmeyi kapsiyor” dedi.

Muratpasa Belediyesi olarak “+ 0,5 Akdeniz’in Gelecegi” ana temasi altinda çevreyi odagina alan bir dizi etkinligi devam ettirdiklerini aktaran Baskan Uysal, söyle konustu: “Bilimsel senaryolarda dünyada sicakligi 2030’a kadar 1,5 derece artacak. Artisin bununla sinirli kalmasi için acil harekete geçilmesi gerekiyor. Aksi durumda dünyamizda sicaklik artisinin 2 dereceyi bulacagi ve aradaki sadece + 0,5 derecelik farkin, ülkemizin de içinde bulundugu Akdeniz havzasini, dünyanin geri kalanindan 8 kat olumsuz etkileyecegi belirtiliyor. Ülkemizde bu durumdan en çok etkilenecek kentlerden biri de kuskusuz Antalya’miz. Çevre Festivalimizin amaçlarindan biri de Akdeniz’in Gelecegi ve +0,5 alarmina dikkat çekmek.”

Baskan Uysal, bu yil festivalin yüzünün ise nesli koruma altinda bulunan Akdeniz fokunun olacagini söyledi.

Akdeniz foklarinin birincil yasam alani issiz ve yapilasmamis kayalik kiyilar ve temiz bölgeler olduguna dikkat çeken Baskan Uysal, “Antalya falezleri deniz dünyasinin bu ürkek ve sevimli canlisina ev sahipligi yapmaktadir” dedi.

Kaynak: İHA