Çaycuma Uçurtma Senligi 8 Mayis Pazar Günü Yapilacak

Zonguldak’ in Çaycuma ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Uçurtma Senliginin 16’ncisi, 8 Mayis Pazar günü yapilacak. Pandemi nedeniyle iki yildir yapilamayan senlik bu yil gerçeklesmis olacak.

Çaycuma Uçurtma Senligi 8 Mayis Pazar Günü Yapilacak
Geleneksel 16. Uçurtma Senligi, 8 Mayis Pazar günü Yasam Park Piramit Cafe yanindaki yesil alanda yapilacak. 6.Çaycumalilar Bulusuyor etkinliginin son günü yapilacak olan Uçurtma Senligi, saat 11.30’da baslayacak.

Çocuk edebiyatinin sevilen yazarlarindan Aziz Sivaslioglu’nun çocuklarla söylesi yapip kitaplarini imzalayacagi uçurtma senliginde, en yüksege çikan uçurtma, en özgün yapimli uçan uçurtma ve yardim almadan en iyi uçurtma uçuran en küçük yarismaci kategorilerinde yarisma yapilacak. Katilimcilar yarismaya kendi yaptiklari uçurtmalarin yani sira hazir uçurtmalarla da katilabilecekler.

Senlik alaninda Heykeltras, Ressam Uygur Orhan ile heykel atölyesi, Karikatürist Mete Arif Tokmak ve Fahri Eyican ile karikatür atölyesi kurulacak.

Drama Lideri Fahri Bozbas ile senlik alaninda çocuklarla drama ve oyun etkinligi gerçeklestirilecek. Çaycuma Belediyesi Zübeyde Hanim Çok Dilli Anaokulu ve TEMA Çaycuma Temsilciligi senlik alaninda çesitli ekinlikler gerçeklestirecek.

Kategorilerde ilk üçe giren yarismacilara madalya, kitap ve çocuklara yönelik Günes Çocuk dergisi verilecek. Kayit olan tüm katilimcilara ise ani madalyasi, dondurma ve sapka ücretsiz verilecek. Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul ögrencilerine yönelik düzenlenen ve çocuklara yönelik çesitli stantlarin açilacagi uçurtma senligine çocuk, genç ve yasli herkes davet edildi.
Kaynak: İHA