Okul Kantinlerine Yönelik Özel Hijyen Kurallari Egitimleri Devam Ediyor

Eskisehir’de ‘Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kurallari Egitimleri’nin altincisi gerçeklestirildi.

Okul Kantinlerine Yönelik Özel Hijyen Kurallari Egitimleri Devam Ediyor
Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü koordinasyonunda, Il Milli Egitim Müdürlügü ve Il Saglik Müdürlügü ile birlikte düzenlenen, ‘Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kurallari Egitimleri’nin altincisi, Gülay Kanatli Ortaokulu Müdürlügü Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nde görevli Gida Mühendisleri Zuhal Ünal Canbaz ve Ece Dergi, Il Saglik Müdürlügü’nde görevli Hemsire Meral Öncel ve Il Milli Egitim Müdürlügü Saglik Hizmetleri Sorumlusu Gülnur Barut tarafindan, kantin ve yemekhanelerde çalisan personellere hijyen egitimi verildi.

23 kisinin katildigi egitimde, hammaddenin kabulünden ögrencilere sunulmasina kadar, tüm asamalarda uyulmasi gereken kurallarla ilgili sunum yapildi. Gida isletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, isletme hijyeni, gida maddelerinin depolama ve muhafazasi, gidalarin hazirlanmasi ve islenmesi, kantin çalisanlarinin uymasi gereken hijyen kurallari, gidalarda bulunmasi muhtemel tehlikeler, gidanin bozulmasi ve bozulma sebepleri, gida kaynakli enfeksiyon ve zehirlenmeler konularinda bilgiler anlatildi.
Kaynak: İHA