Ögrencilerden 'Sesimiz Biziz' Etkinligi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulu (MYO) Çocuk Bakimi ve Gençlik Hizmetleri Bölümü 2. sinif ögrencileri, düzenledikleri “Sesimiz Biziz” etkinligiyle çocuk ihmal ve istismarina dikkat çekti.

Ögrencilerden 'Sesimiz Biziz' Etkinligi
Vezirköprü Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Yüksekokul Ögr. Gör. Osman Senai Dogan’in koordinatörlügündeki etkinlikte; çocuklarin ihmal ve istismara karsi kendi sesleri olmalarina yardimci olmak amaçlandi. Vezirköprü ilçe Millî Egitim Müdürlügüne bagli okul öncesi ve ilkögretim 1. kademe ögrencilerinin de yogun katilimiyla gerçeklestirilen etkinlikte çocuk istismarinin önüne geçebilmek için toplumsal düzeyde farkindalik olusturmayi ve bilinç kazandirmayi gözeten uygulamalara yer verildi.

Etkinlikte çocuklara istemeyen bir durumla karsilasmalari durumunda çevrenin dikkatini çekme, karsi koyma, oradan uzaklasma, yasadiklarini veya duyduklarini güvendikleri kisilere anlatabilme gibi etkili olabilecek davranis özellikleri kazandirilmaya çalisildi.

“Bir Çocuk Degisir, Dünya Degisir” ögretisinden yola çikarak ihmal ve istismar magduru olan çocuklarda farkindalik olusturmak ve direnç davranislarini gelistirmeye katki saglamak amaciyla gerçeklestirilen etkinlikte Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Necati Tomal, etkinlige destek verenlere tesekkür etti.

Etkinlige; OMÜ Tip Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sagligi ve Hastaliklari Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Koray Karabekiroglu ile ögretim elemanlari, Çocuk Gelisimi Programi ögrencileri ve ögretim elemanlari katildi.

Kaynak: İHA