Kahramankazan'da Köylere Dogalgaz Seferberligi Sürüyor

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz’un, ilçedeki tüm köylerin dogalgazla bulusmasi için baslattigi “dogalgaz seferberligi” çerçevesinde, Kisla köyüne dogalgaz hatti döseme çalismalari törenle basladi. Ilk füzyon kaynagini yaparak çalismalari baslatan Baskan Oguz, ilçelerindeki tüm köylerin dogalgaza kavusmasi için çalistiklarini söyledi.

Kahramankazan'da Köylere Dogalgaz Seferberligi Sürüyor
Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz’un girisimleriyle ilçedeki tüm köylerin dogalgazla bulusturulmasi için baslatilan dogalgaz seferberligi sürüyor. Seferberlik çerçevesinde daha önce Yassiören, Imrendi ve Orhaniye köyleri yapilan çalismalarin tamamlanmasinin ardindan dogalgaz kullanmaya baslamisti. Baskan Oguz, Yassiören, Imrendi ve Orhaniye köylerinin dogalgaza kavusmasi sonrasinda Sogulcak, Dagyaka, Kisla, Bitik, Çimsit, Emirgazi, Yazibeyli, Günbasi ve Içören köylerine de dogalgaz hatti döseme çalismalarinin baslamasi için ilgili teklifi belediye meclisine getirmisti. Bu köylere de dogalgaz gelmesi için Baskentgaz’in, belediyeye ödemesi gereken kazi tahrip bedelinden vazgeçilmesine iliskin karar oy birligiyle alinmisti. Çalismalarin tamamlanmasinin ardindan Kahramankazan’da ilk etapta 12 köye dogalgaz gelmis olacak. Kahramankazan Belediyesi, köylere dogalgaz gelmesi için yaklasik 27 milyon TL’lik alacagindan vazgeçti.

Ilk füzyon kaynagi yapildi

Bu kararin ardindan Kisla köyüne dogalgaz hatti döseme çalismalari düzenlenen törenle basladi.

Kisla köyündeki törene Baskan Oguz, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, belediye meclis üyeleri ve ilçe protokolü, Baskentgaz yetkilileri ile köy halki katildi.

Bu çerçevede ilk boru, hat baslangicinda topraga yatirildi. Oguz, Çam ve davetliler, hattin ilk füzyon kaynagini yaparak çalismalari baslatti. Baskan Oguz ve beraberindekiler daha sonra çalismalari yerinde inceleyerek, dogalgaz hatti dösenecek bölgeyi gezdi. Oguz, programin ardindan mahalle sakinleriyle sohbet etti.

“Tüm köylerimiz dogalgaza kavusacak”

Baskan Oguz, Yassiören, Imrendi ve Orhaniye köylerinde çalismalarin kisa sürede tamamlanmasinin ardindan vatandaslarin dogalgaza kavustugunu belirterek, “Kahramankazanli hemsehrilerimizin konforu için elimizden geleni yapiyoruz ve ilgili kurum ve kuruluslara tüm kolayliklari sagliyoruz. Bu çerçevede alacagimiz olan 27 milyon TL’lik kazi tahrip bedelinden vazgeçtik. Neden vazgeçiyoruz, köylerimiz dogalgaza kavussun diye. Köylerimize dogalgaz gelsin diye. Bu uygulamayi Ankara’da yapan ilk belediyeyiz. Simdi de Kisla köyümüz insallah çalismalarin ardindan dogalgaza kavusacak. Simdiden hayirli ugurlu olmasini diliyorum" diye konustu.

Kahramankazan’da 41 köy bulundugunu söyleyen Oguz, dogalgaz olmayan köylere de dogalgaz gelmesi için çalismalarin sürdügünü belirterek, “Insallah önümüzdeki süreçte tüm köylerimiz dogalgaza kavusacak” dedi.

Oguz ayrica, yaptiklari çalismalara iliskin bir de sunum yapti.

“Rüyamiz gerçek oluyor”

Köy sakinleri de, evlerinde dogalgaz kullanmaya baslayacaklari günü sabirsizlikla beklediklerini belirterek, “Bu bizim için bir rüyaydi, ama rüyamiz gerçek oluyor. Köyümüze dogalgaz gelmesini saglayan Baskanimiz Serhat Oguz ve tüm emegi geçenlerden Allah razi olsun. Köyümüzde insallah dogalgazin konforunu yasayacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA