Ibrahim Tatlises Kültür Merkezinde Sona Dogru

Haliliye Belediye Baskani Mehmet Canpolat, insaatinda sona gelinen Ibrahim Tatlises Kültür Merkezi ve Göbeklitepe Gastronomi Merkezini inceledi.

Ibrahim Tatlises Kültür Merkezinde Sona Dogru
Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Aslan ve teknik ekip ile Karsiyaka Mahallesinde yapiminda sona gelinen projeyi inceleyen Canpolat, tamamlanma asamasina gelen çalismalarla ilgili bilgi aldi. Kisa süre içerisinde açilisi yapilacak olan Kültür Merkezi ve Gastronomi Merkezinin Sanliurfa ve Haliliye’ye hayirli olmasini dileyen Canpolat, “Bu sözümüzü de çok sükür yerine getirdik” dedi.

“Urfa yemekleri yapilacak”

Canpolat, “Su anda Ibrahim Tatlises Kültür Merkezimizdeyiz. Vadetmistik, söz vermistik. Burada mesleki edindirme ofisleri, modern bir kütüphane, en alt kat nikah salonu ve bir de gastronomi merkezi olarak burayi icra edecegimizi seçimden önce söz vermistik. Bu sözümüzü de çok sükür yerine getirdik. Su anda hummali bir sekilde iç tefrisati için çalismalar devam ediyor, suanda deneme çalismalari da basladi.

En kisa sürede Sanliurfa mimarisine uygun dis cephesiyle, içyapisiyla ve ayni zamanda da sadece ve sadece Urfa’ya özgü yemeklerin burada sergilenecegi, sunulacagi, Haliliye Belediyesi tarafindan yine isletilecek, minimum bir kar oraniyla vatandaslarimiza çok nezih bir ortam saglayacagiz. Nasil ki civar illerdeki mutfak müzelerinden, gastronomi merkezlerinden vatandaslarimiz bahsediyordu, biz de neden Urfa’da olmasin, Haliliye’de olmasin dedik ve Haliliye’mize Ibrahim Tatlises Kültür Merkezimiz içerisinde yaklasik 300 metrekarelik bir alanda, Urfa’nin en iyi ustalarinin yer aldigi, Sanliurfa mahalli yemeklerinin sergilenecegi bir merkez olacak. Disaridan gelen misafirlerinizi Urfa yemekleriyle ilgili nereye götürecegiz diye düsündügünüzde akliniza gelebilecek yer. Tamamen kamu yararina çalisma söz konusu olacak. Minimum bir kar oraniyla burada vatandaslarimiza hizmet etmis olacagiz. Mesleki edindirme ofislerimizde birçok asçi ustasi, berber, elektrikçi yetisecek. Zemin katta da 174 kisilik bir konferans salonu ve nikah salonu ile birlikte Ibrahim Tatlises Kültür Merkezi çok kisa bir süre sonra vatandaslarimiza hayirli, ugurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandi.

Canpolat’in seçim vaatlerinden biri olan ve 4 bin metrekare alan üzerine insa edilen projenin içerisinde kültür ve sanat alanindaki faaliyetlerin gösterildigi konferans salonu, birbirinden lezzetli mahalli yemeklerin sunulacagi gastronomi merkezi, istihdama yönelik meslek edindirme atölyeleri, kütüphane ve nikah salonu yer alacak.
Kaynak: İHA