Galip Öztürk'ün Gürcistan'da Gözaltina Alindigi Iddia Edildi

Gürcistan’in Batum kentinde Metro Sirketler Grubu’nun sahibi isadami Galip Öztürk’ün gözaltina alindigi iddia edildi.

Galip Öztürk'ün Gürcistan'da Gözaltina Alindigi Iddia Edildi


Gürcistan basininda yer alan haberlerde, Metro Sirketler Grubu’nun sahibi isadami Galip Öztürk’ün Gürcistan’in Batum kentinde gözaltina alindigi iddia edildi. Öztürk’ün sahibi oldugu ve Batum’da bulunan “Metro City” sirketine mali polis ve özel kuvvetler tarafindan operasyon düzenledigi aktarilan haberlerde, Öztürk’ün neden gözaltina alindigi ise belirtilmedi.

Gürcistan’dan 2015 yilinda vatandaslik alan ve 2020 yilinda 500 milyon dolar yatirimda bulunan Öztürk’ün gözaltina alinmasi ile ilgili henüz resmi bir açiklama yapilmadi.

Gürcistan basininda sirketleri agirlikli olarak turizm, ulastirma ve insaat sektörlerinde faaliyet göstermekte oldugu belirtilen Öztürk’ün, Gürcistan’daki en büyük varliklarindan birinin Batum’da bulunan "Euphoria" otel oldugu kaydedilirken, Öztürk’ün Gürcistan Basbakani Irakli Garibasvili yani sira eski Basbakanlar Giorgi Gakharia, Giorgi Kvirikasvili ve diger üst düzey yetkililerle görüsmelerinin fotograflari yayinladi.

Öztürk’e, ‘öldürmeye azmettirme’ suçundan müebbet hapis cezasi verilmisti

28 Eylül 1996’da Kuvvet Köseoglu’nun Samsun’da kan davasi nedeniyle öldürülmesi ile ilgili Öztürk’ün de aralarinda bulundugu 7 kisinin yargilandigi davada, cinayeti isleyen Kudret Okumus, yurtdisina kaçmaya çalistigi sirada 28 Agustos 2011’de Çorum’da yakalanmisti. Davaya bakan Istanbul 19. Agir Ceza Mahkemesi, 8 Ekim 2012’de saniklar Y.Y., A.O., Y.Ö., S.S. ve C.K. hakkinda, delil yetersizliginden beraat, Öztürk ile cinayetin tetikçisi Okumus’a müebbet hapis cezasi vermisti. Kararda, Öztürk cinayetin azmettiricisi olarak yer almisti.
Kaynak: İHA