Define Ugruna 2 Bin Yillik Kaya Mezarlar Tahrip Edildi
Malatya’da bulanan Roma dönemine ait 2 bin yillik kaya mezarlar, defineciler tarafindan tahrip edildi. Definecilerden bikan bölge insani, mezarlarin turizme açilarak hem definecilerden kurtulmak hem de bölgeye turizm geliri kazandirilmasini istiyor.

Bölge insani definecilerden dertli
Aktepe Mahalle Muhtari Aydin Coskun ve mahalleli ise yetkililerden tarihi mezarlar ile ilgili çalisma baslatilmasini ve alanin koruma altina alinmasini istiyor. Geçmis yillarda bölgenin sit alani ilan edilmesi için Sivas Kültür ve Tabiat Varliklari Koruma Kurulu’na basvuru yapildigini belirten Muhtar Coskun, mezarlarin turizme kazandirilmasi ile hem define avcilarindan kurtulmak hem de bölgeye turizm geliri kazandirilmasini istedi.
Mezarlara verilen zarari tarihin tahrip edilmesi olarak gördüklerini kaydeden Coskun, ’’Mahallemizde 10’a yakin Roma dönemine ait oldugu söylenen kaya mezarlari bulunmakta. Maalesef bu mezarlar define avcilari tarafindan tahrip ediliyor. Mahalle sakinlerimiz de bu durumdan rahatsiz. Bu tarihi yapilara yazik oluyor. Ilgisizlikten dolayi bazi mezarlarin girisleri molozlar tarafindan kapanmis durumda. Yetkililerden burayla ilgili olarak bir çalisma baslatilarak kaya mezarlarin turizme kazandirilmasini istiyoruz" diye konustu
