Virane Yapiyi Yeni Eve Çevirdiler Açiklamasi 10 Kisilik Aileye Çifte Bayrami Yasattilar

Sakarya’nin Adapazari ilçesinde ahirdan dönme virane bir yapida yasamini yürüten 10 kisilik ailenin yardimina kosan ekip, sifirdan restore ettikleri yeri yasanilabilir bir ev haline dönüstürerek aileye çifte bayram sevinci yasatti. Çocuklari ile birlikte yeni bir eve kavusmanin mutlulugunu anlatan anne Türkan Avci, “Istedigimiz bir tek tuvalet, banyoydu çok sükür Rabbim bize fazlasini bile verdi. Çocuklarim temiz bir tuvalet, banyo, yatak, yorgan gördü. Eski hali bildigin bir viraneydi, simdiki hali çok güzel“ dedi.

Virane Yapiyi Yeni Eve Çevirdiler Açiklamasi 10 Kisilik Aileye Çifte Bayrami Yasattilar
Adapazari ilçesi Çerçiler Mahallesi’nde hurda ile çöplerden kagit toplayarak geçimi saglayan, çocuk ve torunlariyla ahirda hayatini idame ettiren anne Türkan Avci ve çocuklarinin hayali Limit Yok ekibinin Iyilik Kazanacak Dernegi sayesinde gerçek oldu. Duvarlari olmayan ve içerisinde hayvan baglama ile yalak olan ahirdan kalma virane bir yapida yasamini sürdürmeye çalisan aile, Ramazan Bayrami’na yeni evlerine kavusmanin heyecani ile girdi. Ekibin sosyal medya takipçilerinin destekleriyle bastan olusturulan evde yataktan televizyonuna kadar her sey temin edildi. Daha öncesinde tuvalet ve banyosu dahi olmayan virane yapiyi, eve dönüstüren ekibe tesekkür eden anne Türkan, simdi sicak bir yuvaya kavusmanin mutlulugunu yasiyor.

“Burasi bir ahirdi, inek baglama yerleri vardi”

Sosyal medyadan kurduklari yardimlasma dernegini takip eden destekçilerinin sayesinde ahiri restore ederek bir eve dönüstürdüklerini belirten Limit Yok ekibinin kurucu baskani Ömer Kaçan, “Tespit ettigimizde gerçekten içerisi çok kötüydü, yani burasi bir ahirdi, inek baglama yerleri vardi. Biz bu evi tamamen yasanilabilir bir hale getirebilmek için destekler ile birlikte elimizden gelen her seyi yaptik. Burayi ev haline getirebilmek biraz uzun soluklu bir süreç oldu. Kisin baslamistik biz bu ise. Uzun sürdü ama sonunda bitirdik, bunun sevinci içerisindeyiz. Sadece Limit Yok ekibi degil tabii ki bizim yanimizda esnaflar, is adamlari, is kadinlari da yer aldi ve onlarda bize çok destek verdi bu konuda. Aile artik sicak bir yuva içerisinde. Buraya siginan Türkan ablamiz hiç bu kadarini beklemiyorum dedi.

Sadece dis duvarlari kapatacagimizi saniyordu, biz burayi bir ev haline getirdik, onun mutlulugu da zaten gözlerinden belli oluyor. Burada 10 kisilik bir aile yasiyordu ve dus alacak sofbenleri yoktu, muslukla, soguk su altinda yikaniyorlardi. Tuvalet yoktu, çok kötü durumdaydi. Bizim vicdanimiz el vermedi, el birligiyle böyle güzel bir proje ürettik” dedi.



“Suanda çocuklarin temiz tuvalet ve banyolari var”

Yaklasik 4 ay süre zarfinda ahiri restore ederek eve dönüstürdüklerini aktaran Limit Yok ekibinin kurucu baskani Cüneyt Uzun, “Haneyi ilk tespit ettigimizde virane durumdaydi, çocuklarla birlikte 10 kisi yasiyordu burada. Hayvan ahiriydi burasi, ineklerin yalaklari baglama yerleri mevcuttu. Çocuklar banyolarini, bahçeleri suladigimiz su hortumu ile yapiyorlardi. 4 ay gibi bir sürede evi komple bitirdik, esyalari ile birlikte teslim ettik ailemize. Suanda çocuklarin temiz tuvalet ve banyolari var. Bunun mutlulugu içerisindeyiz. Limit Yok ekibimizin bütün destek ve bagisçilarimiza çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.



“Çocuklarimizla birlikte dua ediyoruz”

Yeni evine kavusmanin mutlulugunu yasayan anne Türkan Avci, “Çok mutluyum. Yardim eden herkesten Allah razi olsun. Çocuklarimizla birlikte dua ediyoruz. Istedigimiz bir tek tuvalet, banyoydu çok sükür Rabbim bize fazlasini bile verdi. Çocuklarim temiz bir tuvalet, banyo, yatak, yorgan gördü. Eski hali bildigin bir viraneydi, simdiki hali çok güzel. Çocuklar geceleri kalkiyor ‘anne burasi bizim mi, acaba rüya mi görüyoruz’ diyerek sevinçlerini yasiyorlar. Durulacak halde degildi; ne bir tuvalet, ne de banyosu vardi. Simdi fazlasiyla her sey var, mutluluktan ne diyebilirim. Cüneyt ve Ömer kardesimiz bize ne söz verdiyse hepsi yerli yerini buldu” seklinde konustu.



“Bu isi gördükten sonra duyarsiz kalamadim”

Limit Yok ekibine destekte bulunan Sule Korkmaz isimli yardimsever ise, “Limit Yok ekibini sosyal medya hesabindan takip ediyordum. Bu isi gördükten sonra duyarsiz kalamadim. Çünkü beni derinden etkiledi. Ben de bu projeye dahil olup; sosyal medya hesabim üzerinden takipçilerime duyurdum ve sag olsunlar onlarda kayitsiz kalmadilar, çok güzel desteklerde bulundular. Evde suanda hiçbir eksik yok diyebiliriz. Ilk hali gerçekten çok kötüydü, hiç yasanilabilecek bir yer degildi. Simdi yasanabilecek, güzel bir hale getirildi, çok mutluyum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA