Safranbolu'da Bayram Kalabaligi Esnafin Yüzünü Güldürdü

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve "En iyi korunan 20 kent" arasinda bulunan Karabük’ün Safranbolu ilçesi, Ramazan Bayrami’nda turist akinina ugrarken esnafin yüzü güldü.

Safranbolu'da Bayram Kalabaligi Esnafin Yüzünü Güldürdü
Yasanan pandemi sürecinin ardindan kisitlamalarin büyük ölçüde kalkmasi ile birlikte tarihi kent Safranbolu’da iki yilin ardindan özlenen bayram kalabaligi gözlendi.

Karabük’ün tarihi ilçesi Safranbolu pandemi nedeniyle iki yildir tarihinin en sessiz bayramlarini geçirirken kisitlamalarin büyük ölçüde kalktigi ilk bayram olan Ramazan Bayram’inda turizmcilerin ugrak noktasi oldu.

Tatil için Istanbul’dan Safranbolu’ya gelen Aykut Turhan, Safranbolu’nun, tarihi ve turistik açidan gezilip görülebilecek bir yer oldugunu belirterek, “Daha önceden gelmisligim var. Istanbul’un kesmekesinden kurtariyorsunuz bir kere kendinizi. Istanbul’a yakin mesafe olmasi. Gidip dönülebilecek bir yer. Günübirlik de gelinebilir. Daha detayli, çevreyi tanimak bakimindan degerlendirmek gerekirse bir gece konaklamak da fayda var. Biz de bu sene öyle yapmaya karar verdik. Havalarin da güzel olmasi çok etkili. Hava durumundan daha düsük sicaklik bekliyorduk. Ters köse olduk” dedi.

Safranbolu Tarihi Çarsi esnaflarindan Selahattin Kos ise pandemiden ötürü böyle kalabaliklar göremediklerini vurgulayarak, “Iki yildan bu yana pandemiden ötürü kisitlamalar vardi. Böyle bir kalabalik olmuyordu. Bu bayramda sükürler olsun hem hastalik azaldi. Bitmedi desek de azaldi. Bu bayramda da esnafin yüzü gülüyor. Yerli ve yabanci konuklarimiz var. Safranbolu’muzu geziyorlar. Esnaflar olarak bizler elimizden geldigi kadar gelen konuklara yardimci olmaya çalisiyoruz. Çok memnunuz. Kalabalik var diye hemen is olacak diye bir sey yok ama yine de herkesin rizki çikiyor” seklinde konustu.

Tarihi Çarsi esnaflarindan Hüsnü Özdemir, pandemi ile birlikte uzun bir kis geçirdiklerini aktarirken, “Neredeyse turizmi unutacaktik. Bereketli bir kis geçirdik ama esnaf olarak çok zor geçti ama simdi bayramin bereketiyle bu güzelligi görüyoruz. Bu kalabaligi görüyoruz. Çok mutlu oluyoruz. Insallah Kasim ayina kadar da böyle devam eder. Yogunluk arife gününden basladi.

Harika gidiyor. Insallah sadece bayrama degil Kasim ayina kadar sezon böyle devam eder. Buna inaniyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA