Kastamonu'da Heyelanli Bölgede Bulunan 16 Binanin Yikimi Devam Ediyor

Kastamonu’nun Abana ilçesinde 11 Agustos 2021 yilinda meydana gelen sel felaketi sonrasinda heyelanli bölgede oldugu tespit edilen 16 binanin yikimi devam ediyor. Bunun yani sira Abana ilçesinde dogalgaz altyapi çalismalarina ise baslandi.

Kastamonu'da Heyelanli Bölgede Bulunan 16 Binanin Yikimi Devam Ediyor
11 Agustos 2021 yilinda Kastamonu’nun Bozkurt, Abana, Küre ve Inebolu ilçeleri basta olmak üzere birçok ilçede etkili olan sel felaketinin yaralari sariliyor. Bu çerçevede Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Abana ve Bozkurt ziyaretinde bir vatandaslarin ‘dogalgaz istiyoruz’ sözü üzerine bölgede dogalgazin getirilmesi noktasinda söz vermisti. Ilçelerdeki temizlik çalismalarinin tamamlanmasiyla birlikte Cumhurbaskani Erdogan’in verdigi söz üzerine Abana ilçesinde dogalgaz alt yapi çalismalarina baslandi. Buradaki çalismalarla birlikte önümüzdeki günlerde Bozkurt basta olmak üzere diger ilçelerde de dogalgaz alt yapi çalismalarinin baslatilacagi ögrenildi.

Öte yandan 11 Agustos’taki sel felaketinin ardindan afete maruz kaldigi gerekçesiyle 16 binanin da yikimi kararlastirildi. Yikim ihaleleri tamamlanan binalarin birkaçinin yikimi tamamlanirken, diger binalarinda önümüzdeki günlerde yikimina devam edilecegi belirtildi.

Ilçede yürütülen çalismalar hakkinda bilgilendirmede bulunan Abana Kaymakami Salih Agar, “11 Agustos 2021 yilinda Bozkurt ve Abana’yi etkileyen büyük sel afetinden sonra devletimiz tüm imkanlariyla hem Bozkurt hem Abana hem de Kastamonu’nun diger ilçelerinde tüm kurumlariyla beraber çalismaktadir. Faaliyetlerin büyük bir çogunlugu Bozkurt’tan devam etmekte olsa da Abana’da selden dolayi eski günlerine döndürmeye yönelik çalismalar devam ediyor. Özellikle sel öncesi büyük bir yatirim sonucu ortaya çikan spor tesislerimiz büyük afette zarar gördüler. Onlarin yenilenmesi noktasinda ihaleler yapildi. Kapali Spor Salonlarimiz ve hali sahalarimiz insallah Abana gençlerine tekrar hizmet edecektir. Bunun disinda Abana ziyaretinde Cumhurbaskanimizin Bozkurt ve Abana’da söz verdigi dogalgaz çalismalari bu hafta itibariyle basladi.

Bayramdan sonra insallah daha büyük ilerleme kaydedecektir. Oradan sonra Bozkurt’a geçecektir. Afete maruz bölgeden dolayi 16 tane binamizin yikim karari çikmisti. Binalarimizin yikim ihalesi yapildi insallah yakin zamanda yikimlari gerçeklestirilecek. Onun disinda genel bir ilçe gündemi olarak köylerimizin 10 köy 5 mahalle de yol bakim çalismalari devam etmektedir. Bu sene malumunuz uzun süren bir yagis dönemi nedeniyle köy yollarimizi etkiledi. Tabii ki havalarin düzelmesiyle beraber malzemeli bakimlarimizi asfalt ve parke çalismalarini yapmaya basliyoruz. Hayatini kaybedenlerden Allah rahmet eylesin kalanlarina sabirlar diliyorum. Devletimiz her noktada Türkiye’nin her bölgesinde varligini göstermektedir. TOKI’siyle AFAD’iyla çevre sehirciligiyle Içisleri Bakanligi personeliyle her noktada devletimiz varligini göstermektedir. Allah devletimizin eksikligini vermesin” dedi.

Kaynak: İHA