Ucuz Günes Gözlüklerine Dikkat

Ucuza alinan, kalitesiz cam veya plastikten yapilmis gözlüklerin kesinlikle kullanilmamasi uyarisinda bulunan Göz Hastaliklari Uzmani Op. Dr. Ömer Faruk Tabar, daha çok estetik hedefli, çesitli renklerde ve büyüklükte üretilen gözlüklerin seçiminde öncelikle göz sagliginin düsünülmesi gerektigini kaydetti.

Ucuz Günes Gözlüklerine Dikkat
Yakici günes ve sicakliklar sebebiyle halk arasinda günes gözlügü kullanimi gittikçe artarken, uzmanlar kalitesiz gözlüklerin zararlarina dikkat çekiyor.

Hangi tür malzemeden yapildigi ve içinde ne tür kimyasal maddelerin bulundugu bilinmeyen sahte günes gözlüklerinin göz sagligina kalici zararlar verdigini ifade eden uzmanlar, bu tür günes gözlüklerinin kullanilmamasini öneriyor. Ucuza alinan, kalitesiz cam veya plastikten yapilmis gözlüklerin kesinlikle kullanilmamasi uyarisinda bulunan Özel Medicana Bursa Hastanesi Göz Hastaliklari Uzmani Op. Dr. Ömer Faruk Tabar, daha çok estetik hedefli, çesitli renklerde ve büyüklükte üretilen gözlüklerin seçiminde öncelikle göz sagliginin düsünülmesi gerektigini kaydetti.

Uygun günes gözlügü seçilmemesinin uzun dönemde ciddi problemlere yol açtigini belirten Tabar “Ozon tabakasinin delinmesi sonucunda, zararli oldugu bilinen ultraviyole isinlarinin göze olumsuz etkilerinden korunmak için gözlük kullanmak gerekiyor. Koyu renkli camlar, gözbebegimizin büyümesine sebep olur. Ultraviyole isinlarini kesmezse, göze daha çok zarar verir” dedi.

Günes gözlügü kullanma aliskanligi edinemeyen pek çok kisinin katarakt olma ihtimaliyle karsi karsiya kalmaktadir. Katarakt olusumunda önemli bir etkene sahip günes isinlari 60-70 yasinda ortaya çikan kataraktin, günes gözlügü kullanmayanlarda 40’li yaslarda olusmasina sebep olabiliyor. Özellikle uzun süre günes isigina maruz kalanlarin günes gözlügü kullanmayi ihmal etmemesi gerekiyor. Günes gözlüklerini göz sagligimizi koruyucu bir saglik araci olarak kullanmamiz gerekiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA