Beykoz'un 100 Çevreci Kadini Sertifikasini Aldi

Beykoz’da, “Evlerden Evrene Çevre Bilinci” projesi sertifika töreni düzenlendi. Projede egitim alan kadinlar, törenle sertifikalarini aldi.

Beykoz'un 100 Çevreci Kadini Sertifikasini Aldi
Beykoz Belediyesi, Medipol Üniversitesi, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü üçlü protokol imzaladi ve Kent Konseyi’nin destegiyle "Evlerden Evrene Çevre Bilinci" projesinde egitim alan yüz kadin, düzenlenen törenle sertifikalarini aldi. Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen törene, Beykoz Belediye Baskan Yardimcisi Fatih Saglam da katildi.

Egitimlerde, sürdürülebilirlik, geri dönüsüm, gida israfi gibi konularda egitimler verildi.

“Beykoz’da kadin dokunusuyla çok güzel isler yapacagiz"

Sertifika töreni sonrasi konusan Beykoz Belediyesi Çevre Mühendisi Sevnur Güner, "Aslinda bu projede bizim hitap ettigimiz kesim kadinlarimiz. Gönüllü kadinlarimiz egitimlerini aldi. Aldiklari egitimler dogrultusunda da Beykoz genelinde bilgilendirmeler yapacaklar. Istanbul Medipol Üniversitesi’nde kadinlarimiza sürdürülebilirlik, yesil kalkinma, gida israfi, geri dönüsüm ve sifir atik konularinda egitimler verildi.

Bugün de sertifika törenimizi gerçeklestirdik. Beykoz’da kadin dokunusuyla çok güzel isler yapacagiz" diye konustu.

"Ilk olarak ailem ve çevremden baslayacagim"

Egitimlere katilarak sertifika alan kadin gönüllü Firdevs Çelik,”Bugün çocugumun gelecegi için buradayim. Aslinda sadece çocugun degil gelecek nesillere de bir katki sunmak için buradayim. Üniversite bünyesinde verilen egitimlerden oldukça fazla verim aldim. Egitimler esnasinda ögrendigim bilgileri ilk olarak ailem ve çevremden baslayarak yaymaya çalisacagim" dedi.

Kaynak: İHA