Osmaneli'de 'Tarih, Mimari, Kültür Sempozyumu' Basladi

Bilecik’in Osmaneli Ilçesinde Osmaneli Belediyesi ve Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi isbirliginde düzenlenen "Osmaneli Tarih, Mimari, Kültür Sempozyumu" basladi.

Osmaneli'de 'Tarih, Mimari, Kültür Sempozyumu' Basladi
Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi (BSEÜ) Tarih Bölüm Baskanligi ve Osmanli Tarihi Uygulama ve Arastirma Merkezi ile Osmaneli Belediyesi ortakliginda gerçeklesen Osmaneli (Lefke) Tarih, Mimari, Kültür Sempozyumu basladi.

Necla Hanim Konagi’nda düzenlenen açilis programinda konusan Sempozyum Düzenleme Heyeti Baskani ve Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ilhami Yurdakul, Osmaneli’nin tarihsel serüveni hakkinda katilimcilari bilgilendirdi. daha sonra konusan BSEÜ Rektörü Prof. Dr. Sükrü Beydemir üniversite ile Osmaneli Belediyesi arasinda yapilan is birligine degindi.

Rektör Beydemir, "Bilecik’in "Kurulus ve kurtulusun sehri" olarak adlandirilmasinda hem Osmanli Devleti’nin kurulusunu hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden var olusunu kapsayan derin bir mana içerdigini vurgulayarak, sunlari kaydetti: "Obadan beylige, beylikten devlete ve nihayetinde de bir cihan imparatorluguna uzanan Osmanli öyküsü bu topraklarda kaleme alinmis ve ilimiz ’kurulus’ simgesi olmustur. Milli Mücadele’nin de yine bu topraklarda çetin mücadeleler sonucu zaferle taçlanmasi ise kentimizi ’Kurtulusun Sehri’ yapmistir. Tarihi Osmaneli konaklari ise Türk mimarisinin seçkin örneklerini bizlere sunmaktadir. Bu konaklar, mimari örnekleri olusturmanin yani sira tarihi dokusu ve anilari ile tarihimize isik tutmaktadirlar. Osmaneli Belediyemiz ile yaptigimiz protokoller çerçevesinde ’Kelemcioglu’ ve ’Necla Hanim’ konaklarinin Osmaneli Meslek Yüksekokulu Asçilik Programi ögrencilerimize tahsisini sagladik. Bu konaklarda gelecegin asçilarini yetistirmekten ve Osmaneli ilçemizin gastronomi turizmine katki saglamaktan dolayi duymus oldugumuz memnuniyeti belirtmek isterim" dedi.

Düzenlenen Sempozyuma, Osmaneli Kaymakami Yüksel Ünal, Bilecik Seyh Edabali Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sükrü Beydemir, Belediye Baskani Münür Sahin, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA