Nemrut Krater Gölü Yaz Turizmine Hazir

Bitlis’te havalarin isinmasiyla birlikte Nemrut Dagi ile Nemrut Krater Gölü’nde yaz turizmi sezonu basladi.

Nemrut Krater Gölü Yaz Turizmine Hazir
Dogal güzelligiyle yerli ve yabanci turistlerin ugrak yeri olan Nemrut Dagi ile Nemrut Krater Gölü, her mevsim büründügü farkli güzellikle misafirlerini agirliyor. Türkiye’nin en büyük ve dünyanin ise ikinci büyük krater gölü olma özelligini sahip olan Nemrut Krater Gölü, yilin ilk ziyaretçilerini agirlamaya basladi.

Kis sezonun bitmesine ragmen cografi sartlari nedeniyle geçtigimiz günlerde yolu kardan açilan Nemrut Krater Gölü’ne her geçen gün ziyaretler artarak gelmeye devam ediyor. Avrupali Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi çerçevesinde ‘mükemmeliyet ödülü’ alan Nemrut Krater Gölü; buhar bacasi, küçük ve büyük gölleri ile her mevsim ziyaretçilerine ayri ayri güzellikler sunuyor.

IHA muhabirine konusan Tatvan Kaymakami Tekin Erdemir, insanlari keyifli vakit geçirecegi Nemrut Krater Gölü’ne beklediklerini söyledi.

Erdemir, “Nemrut Krater Gölümüz bu sene de yerli ve yabanci turistleri agirlamaya hazirdir. Nemrut gerçekten essiz bir dogaya sahip. Ilik gölümüz, büyük gölümüz ve buhar bacalarimizla birlikte insanlarimizin keyifli bir gün geçirecegi müstesna bir mekândayiz. Tüm vatandaslarimizi bu güzelligi görmeye davet ediyoruz” dedi.



"Inanilmaz bir cografya ve bölge"

Tatvan Kaymakami Tekin Erdemir’in daveti üzerine kente gelen Konya Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Baskani Prof. Orhan Gökçe ise Nemrut’un inanilmaz bir cografyaya sahip oldugunu ifade ederek, “Tatvan Kaymakami Tekin Erdemir benim ögrencim. Yillar önce egitimini bizde tamamladi. Daha önce Bitlis Vali Yardimcisi olarak görev yapti. 3 yildir da Tatvan’da kaymakamlik yapiyor. Daha önce de davet etmisti, bugüne nasip oldu buraya gelmek. Geçen hafta yollarin kapali oldugunu ve yeni açildigini, dolayisiyla çok güzel bir doga oldugunu ve mutlaka görmemiz gerektigini söyledi.

Biz de bunu bir firsat ve vesile bilerek bu yöreye geldik. Bugün kendisiyle geziye çiktik. Gerçekten çok etkileyici. Inanilmaz bir cografya ve inanilmaz bir bölge. Küçük ve büyük göller, buhar bacasiyla bize görmek nasip oldu. Çünkü her zaman görmek kismet olmaz. Imkâni olan bütün vatandaslara burayi gelip görmelerini tavsiye ederim” diye konustu.

Konya Selçuk Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Gülise Gökçe de Nemrut’a ilk defa geldigini belirterek, “Hayatimda ilk defa bir krater gölünü ziyaret etme imkâni buldum. Çok begendim, dogasi çok güzel, çok bakir bir alan. Mutlaka bütün misafirlerimizi bekleriz. Buranin degisik bir atmosferi var. Kent merkezine göre baktiginizda dogasi ve iklimi daha farkli. Huzur verici bir ortami var. Çok begendigimi ifade etmek istiyorum. Göl ve doga merakim çok çok fazladir. Daglari da çok severim. Bu anlamda Nemrut Krater Gölü, gördügüm nadir yerlerden birisi oldugunu düsünüyorum” dedi.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Birol Akgül ise Nemrut’ta özellikle buhar bacasinin ilgisini çektigini ifade ederek, sunlari söyledi:

“Nemrut Krater Gölü’ne ilk defa geliyorum. Harika bir yer, çok etkilendik. Dünyanin en büyük ikinci krater gölüymüs büyüklük açisindan. Özellikle buhar bacasi çok ilgimi çekti. Sanirim söylentilere göre yer altindan çikan lavlarin buhariymis ama bana göre herhalde üst tabakada suyun vermis oldugu bir buhar diye algiladim ama sicakligi tamamen hissedilebiliyor. Küçük göl çok hosuma gitti. Ayrica büyük göl de manzara açisindan harika bir güzellige sahip.”
Kaynak: İHA