Dünya Sampiyonu Yüzücü Mehlika Çiçeklerle Karsilandi

Fransa’da yapilan Okullararasi Dünya Sampiyonasi’nda 200 metre kelebek stil yarislarinda dünya sampiyonu olan Kayserili Mehlika Kuzeh Yalçin, memleketinde çiçeklerle karsilandi.

Dünya Sampiyonu Yüzücü Mehlika Çiçeklerle Karsilandi
Kayseri Doga Koleji ögrencisi Mehlika Kuzeh Yalçin, 14-22 Mayis Tarihleri arasinda Fransa’nin Normandy kentinde düzenlenen Okullar Arasi Dünya Sampiyonasinda 100 m kelebek stil yarisinda dünya 4.’su, 4x100 mix bayrak yarisinda dünya 2.’si ve 200 m kelebek stil yarisinda ise dünya sampiyonu oldu. Yalçin’i tasiyan uçak Erkilet Havaalani’na inerken, dünya sampiyonu sporcuyu ailesi, yakinlari ve okul yöneticileri Türk Bayraklari ve çiçeklerle karsiladi. Hedefinin 2024 Paris Olimpiyatlari oldugunu söyleyen Mehlika Kuzeh Yalçin; "Degisik, alisik olmadigim bir organizasyondu. Bekliyordum böyle bir performansi. Çok mutluyum. Hedeflerim, 2024 Paris olimpiyatlari. Kayseri Doga Koleji Kurucusu olan Halil Gürsoy’a, lise müdürümüz ve spor koordinatörümüze, antrenörlerimize ve aileme desteklerinden dolayi çok tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kayseri Doga Koleji Kurucusu Halil Gürsoy ise; "Burada Mehlika’nin hikayesi güzel bir hikaye. Herkese; Kayseri gibi denizin olmadigi bir sehirden dünya sampiyonlugu kazanabilecegini gösteriyor. Yeter ki istesin. Insallah olimpiyatlara gidecegini ve ülkemizi gururla temsil edecegini düsünüyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA