Mezitli'de Mesaleli Bayrak Yürüyüsünde Bayram Coskusu

Mezitli Belediyesi öncülügünde milli bayramlarda gerçeklestirilen mesaleli yürüyüs gelenegi 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayraminda da devam etti. Pandemi nedeniyle verilen aradan sonra yapilan ilk yüz yüze kutlamada, yüzlerce vatandas Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan’la birlikte yürüyerek bayram coskusu yasadi.

Mezitli'de Mesaleli Bayrak Yürüyüsünde Bayram Coskusu
İçel’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, mesaleli bayrak yürüyüsü düzenledi.

Dev uzunlukta Türk Bayraginin açildigi yürüyüs boyunca gençler mesaleler ve renkli sis bombalari ile cosku yasadi. Mezitli Belediyesi çalisanlarinin yani sira siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlarinin da katildigi ve eski Mezitli Belediyesi binasindan baslayan yürüyüs boyunca vatandaslar da balkon ve pencerelerden atilan sloganlara alkislarla eslik etti. Mezitli Kent Konseyi bisikletli gruplarinin da katildigi yürüyüs, Barbaros Hayrettin Pasa Caddesi üzerinde bulunan Demokrasi Meydaninda sona erdi.

Yürüyüse katilan tüm vatandaslara tesekkür eden Baskan Neset Tarhan, “Mezitli çok özel bir ilçe. Atasini seven, cumhuriyet degerlerine sahip çikan insanlarin yasadigi bir kent. Pandemi nedeniyle kisitli olarak gerçeklestirebildigimiz milli bayramlardaki yürüyüslerimizi de çok özlemisiz. Yine omuz omuza, bayrak seli olusturarak, bizlere çagdas Türkiye Cumhuriyetini armagan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarimiza minnetimizi gösterdik. Katilan herkese sonsuz tesekkürlerimi sunarim” dedi.

Kaynak: İHA