Büyüksehir, Kayseri Turizmini Akilli Sehircilikle Destekliyor

Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin turizme yönelik akilli sehir uygulamasi ile turizmde basari saglanirken, uygulama bilimsel arastirmalarda da yer buldu. Safran Kültür ve Turizm Arastirmalari Dergisi’nin “Akilli Sehirler Gerçekten Akilli Turizm Destinasyonlari mi?” baslikli arastirmasina konu olan 7 büyüksehir ile birlikte Kayseri Büyüksehir Belediyesi, ‘Akilli Turizm Yönetimi’ basligi altindaki basarisi ile dikkatleri çekti.

Büyüksehir, Kayseri Turizmini Akilli Sehircilikle Destekliyor
Safran Kültür ve Turizm Arastirmalari Dergisi’nin (SAKTAD) ‘Akilli Sehirler Gerçekten Akilli Turizm Destinasyonlari mi?’ baslikli arastirmasina konu olan Istanbul, Antalya, Bursa, Ankara, Konya, Gaziantep ve Kahramanmaras gibi 7 büyüksehir ile birlikte Kayseri Büyüksehir Belediyesi, ‘Akilli Turizm Yönetimi’ basligi altindaki basarisi ile dikkatleri çekti. Buna göre kendisi ile birlikte söz konusu 8 büyüksehrin 23,21 olan ortalamasina karsilik 28,57’lik puan alan Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Akilli Turizm Yönetimi basligi altindaki ‘Akilli Çevre/Enerji’ ve ‘Bulut Bilisim’ konularda hanesine arti puan yazdirdi. Müzeler Haftasi’nda elde edilen bu sonuç memnuniyetle karsilandi.

Sahip oldugu tarih, doga ve kültürel turizm degerleri ile Anadolu’nun adeta açik hava müzesi konumunda olan Kayseri’yi, sahip oldugu bu zengin turizm potansiyeli dogrultusunda her firsatta turizm kenti yapacaklarini vurgulayan Baskan Büyükkiliç, agirlik verdigi turizm çalismalarinin meyvesini gerek sehre gelen ziyaretçiler, gerekse yapilan bilimsel arastirmalara iliskin yazilan makalelerle aliyor. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, turizme yönelik faaliyetleri konusunda en önemli basliklardan birisi olan müzelerin, çesitligini ve sayisini da attirmaya yönelik çalismalari ile sehirde bulunan müze sayisini 10’a çikaracaklarini dile getiriyor.
Kaynak: İHA