Otoparkta 22 Yasindaki Gencin Öldürüldügü Pusuda 3 Tutuklama

Adana’da bir apartmanin otoparkinda pusu kurarak bir kisiyi öldürdükleri iddiasiyla gözaltina alinan 4 kisiden 3’ü tutuklandi.

Otoparkta 22 Yasindaki Gencin Öldürüldügü Pusuda 3 Tutuklama
Edinilen bilgiye göre, olay 8 Nisan günü saat 03.30 siralarinda merkez Sariçam ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde meydana geldi. Savas Saygili (22), iddiaya göre amcasini evine biraktigi sirada apartmanin otoparkinda pusuda bekleyen kimligi belirsiz kisilerin tabancali saldirisina ugradi. Açilan ates sonucu boynuna ve sirtina isabet kursunlarla agir yaralanan Saygili yere yigilirken, süpheliler ise plakasi alinamayan otomobille olay yerinden kaçti. Amcasi tarafindan otomobille yakindaki bir tip merkezine götürülen Saygili, burada yapilan ilk müdahalenin ardindan özel bir hastaneye sevk edildi. Ameliyata alinan Saygili kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Saygili’nin ölmesinin ardindan Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü’ne bagli Cinayet Büro Amirligi ekipleri harekete geçti. Polis yaptigi güvenlik kamerasi incelemesinde zanlilarin kaçtigi aracin plakasinin baska bir otomobile ait oldugunu belirledi. Polis bu otomobilde bulunan sahislarin ise Mutlu B. (33), Volkan Zafer Y. (31), Beytullah Y. (26) ve Furkan Ç. (24) oldugunu tespit etti. Polis, zanlilari evlerine yapilan baskinla yakaladi. Polis, öldürülen Saygili’nin amcasi Orhan S.’nin Volkan Zafer Y.’yi yaraladigini, bu nedenle ikili arasinda husumet basladigini belirledi. Olay günü de otomobilin içinden ates açildiginda asil hedefin Orhan S. oldugu ancak yanindaki yegeninin vuruldugu saptandi.

Zanlilar sorgularinda iddiaya göre suçu birbirlerinin üzerine atti. Zanlilar sorgularinin ardindan adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligine çikartilan zanlilardan Furkan Ç. adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilirken, diger 3 zanli tutuklandi.
Kaynak: İHA