Geri Dönüsüm Fabrikasindaki Yangin Kontrol Altina Alindi

Gaziantep’te dün aksam saatlerinde geri dönüsüm fabrikasinda baslayan yangin itfaiye ekiplerini yaklasik 7 saatlik çalismasinin ardindan kontrol altina alindi. Yangini bin ton su ile 5 ton köpügün kullanarak kontrol altina alan itfaiye ekiplerinin fabrikada sogutma çalismasi sürüyor.

Geri Dönüsüm Fabrikasindaki Yangin Kontrol Altina Alindi
Yangin, dün aksam saat 22.00 siralarinda Gaziantep 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir geri dönüsüm fabrikasinda çikti. Iddiaya göre bayram tatili nedeniyle kimsenin fabrikada olmadigi esnada fabrikadan bir anda dumanlar yükselmeye basladi.

Fabrikanin depo kismi bir anda alev almaya baslarken yangin kisa sürede büyüdü. Fabrikanin tamamini esir alan alevleri gören çevredeki vatandaslar, durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbar üzerine bölgeye çok sayida saglik, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Çevre fabrikalara siçramasi önlendi

Fabrika içerisinde yanici plastik maddelerin bulunmasi nedeniyle zaman zaman patlamalarin da yasandigi yangina Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Itfaiye ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Itfaiyesi birlikte müdahale etti. 45 araç, 80 personelin söndürmeye çalistigi yanginin çevredeki fabrikalara siçramamasi için yogun çaba sarf edildi. Yaklasik 7 saatlik çalismanin ardindan yangina 8 noktadan müdahale eden itfaiye ekipleri yangini kontrol altina aldi. Yangin bin ton su ile 5 ton köpük kullanarak kontrol altina alan ekipler fabrikada sogutma çalismasi baslatti.

Ekiplerin sogutma çalismasi devam ederken büyük maddi hasarin meydana geldigi fabrikanin içi kullanilamaz hale geldi.
Kaynak: İHA