Belediyeden Çiftçilere Mazot Ve Traktör Destegi

Erzurum’un Uzundere Belediyesi, ekim yapan çiftçilere mazot desteginde bulunarak, kiraladigi 22 traktörle tarlalarini sürmelerini sagladi.

Belediyeden Çiftçilere Mazot Ve Traktör Destegi
Uzundere Belediyesi, yillardir ekilmeyen tarlalarin ekilip biçilmesi için çiftçilere mazot destegi ile birlikte kiralanan 22 traktörle tarlalarin sürülmesinde destek verdi. Hedefin çiftçilerin yillardir ekmedigi 10 bin dönüm araziye bugday, yulaf, yonca, patates, fasulye, misir ve sebze ekilerek, ilçe ekonomisine 20 milyon liralik katma deger saglanmasi oldugu belirtildi.

Ilçeye bagli Yayla Mahallesi’nde iki traktörle 500 dönüm tarlanin ekimi yapildi. Yayla Mahallesi Muhtari Sebahattin Özdogan, "Son dönemlerde halkimizin ekim yapmakta zorlandigi bir dönemdeyiz. Uzundere Belediye Baskanimizin yapmis oldugu projede 18 muhtarla birlikte bir noktada bulustuk. Uzundere Belediye Baskanimizin çiftçilere vermis oldugu mazot desteginden dolayi tesekkür ederim. Son yillarda 100-150 dönüm ekilip biçiliyordu. Belediyemizin vermis oldugu mazot ve traktör destegi ile mahallemizde 500 dönüm tarla ekiyoruz. Devletimize çok tesekkür ediyorum. Uzundere Belediye Baskanimiz Hilmi Aktoprak beyefendiye çok tesekkür ediyorum’’ dedi.

Uzundere Mahallesi sakinlerinden Selahattin Özdogan ise, "Bir çiftçi olarak Uzundere Belediye Baskanimizin çiftçiye ve tarima vermis oldugu destekten dolayi çok tesekkür ediyorum. Kendime ait 15 dönüm tarla ekimi yaptim ayrica patates, bugday, arpa ekecegim. Kendime göre tarim yapiyorum. Bir nebze de olsa tarima destek olmaya çalisiyorum. Bu yoksulluklar ortadan kalksin diye. Dis ülkelere boyun bükmeyiz, kendi tarimimiz bize yeter. Eskiden dedem bu arazileri öküzle sürmüs, o zamanlar Oltu’nun, Narman’in, Uzundere’nin samanini, bugdayini vermis. Simdi tarim yapmak ne ki, devletimiz sag olsun destek veriyor. Batidaki bütün gençlerimizin gelip burada çiftçilik yapmalarini istiyoruz. Türkiye’deki bütün köylerimiz bosaldi. Gençlerimizin geri gelip tarim yapmalarini istiyorum. Devletimiz çok büyük destekler veriyor. Burada ekmek var, büyük sehirlerde durupta bosuna harcanmasinlar, köyleri gelistirsinler. Köylerimiz bitmek üzere. Sayin Cumhurbaskanimiz çok güzel destekler veriyor gençlerimize sag olsun, Allah razi olsun. Devamini nasip etsin, firsatçilara rabbim firsat vermesin’’ dedi.

Kaynak: İHA