Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Duran Açiklamasi 'Bayramin Ruhuna Uygun Duygu Aktarimi Yapmayi Özlemisiz'

Korona virüs kisitlamalarinin büyük oranda kalkmasiyla birlikte 2 yilin ardindan Sakarya’da toplu bayramlasma programi yogun katilimla yapildi. Programa katilan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Ridvan Duran, “Pandemiden sonra ilk defa böyle bir arada iç içe kutladigimiz bir bayram oldu. Özlemisiz biz bu bayramlari; insanlara sarilmayi, tokalasmayi” dedi.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Duran Açiklamasi 'Bayramin Ruhuna Uygun Duygu Aktarimi Yapmayi Özlemisiz'
Pandemi sebebiyle 2 yildir düzenlenemeyen toplu bayramlasma töreni, bu bayram Sakarya Valiligi ve Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nce ortaklasa gerçeklestirildi.

Adapazari ilçesinde bulunan Ormanpark’ta gerçeklestirilen törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Ridvan Duran basta olmak üzere Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, milletvekilleri, siyasi parti il baskanlari ve yöneticileri, ilçe belediye baskanlari, Il Emniyet Müdürü Fatih Kaya, STK’lar ve davetliler katildi.

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, “Her yokusun bir inisi vardir derler. Pandemi bizim için ciddi bir yokustu. 2 senedir bu yokusu büyük bir özveriyle, büyük bir mücadeleyle atlatmis olduk. Sükürler olsun bayrama kavustuk. Tüm vatandaslarimizin bayramini kutluyorum” derken, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim ise, “Pandemiden, yogun geçen bir süreçten sonra sevdiklerimizden, akrabalarimizdan, büyüklerimizden, küçüklerimizden uzak kaldik, uzaktan bayramlasma süreci oldu. Yaklasik 3 bayramdir özlemistik. Hem Ramazan birlik beraberlik içinde geçti, gönlümüzce eskiden oldugu gibi bir Ramazan geçirmis olduk. Huzurlu, mutlu bayrama ulasmis olduk. Herkesin bayramini tebrik ediyorum. Insallah bundan sonra da nice saglikli, huzurlu, güzel bayramlara diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Özlemisiz bu bayramlari”

Bakan Yardimci Ridvan Duran da, “Pandemiden sonra ilk defa böyle bir arada iç içe kutladigimiz bir bayram oldu. Özlemisiz biz bu bayramlari; insanlara sarilmayi, tokalasmayi. Bayramin ruhuna uygun duygu aktarimi yapmayi özlemisiz, hamdolsun bugün bu sartlarda bayramlasma oldu. Biz de memleketimizde bayramimizi geçirmek istedik. Çok güzel bir bayramlasmaydi. STK’lar, kamu kurumlarinin yöneticileri, vatandaslarimiz, gazilerimiz herkes buradaydi. Biz de keyifli bir bayram geçiriyoruz. Pandemi, büyükleri küçüklerden ayirdi. Yasli ve kronik rahatsizligi olan yakinlarimizi virüs ortamindan korumak için uzak durduk 2 yili askin bir süredir. Ama asilarin gelistirilmesi, saglik ortaminin biraz daha uygun hale getirilmesi ile birlikte artik yaslilarimizla da bayramlasmaya basladik. Daha önceden kapilardan bayramlastigimiz yakinlarimizin artik evlerine girerek bayramlasabiliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA