Van Insaat, Yapi, Dekorasyon Ve Emlak Fuari Kapilarini Ziyaretçilerine Açti

Van’da Ipekyolu Expo Fuar A.S. tarafindan 10’uncusu düzenlenen ’Van Insaat, Yapi, Dekorasyon ve Emlak Fuari’ kapilarini ziyaretçilerine açti.

Van Insaat, Yapi, Dekorasyon Ve Emlak Fuari Kapilarini Ziyaretçilerine Açti
Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Ortadogu’da sektörün en önemli bulusma noktalarindan biri olmasi hedeflenen ’Van Insaat, Yapi, Dekorasyon ve Emlak Fuari’ kapilarini ziyaretçilerine açti. 19-22 Mayis tarihleri arasinda düzenlenecek olan fuara Van Ticaret ve Sanayi Odasi (Van TSO) Yönetim Kurulu Baskani Necdet Takva, Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Baskani Memet Aslan ve sektör temsilcileri katildi.

Kurdele kesiminin ardindan katilimcilar stantlari tek tek gezerek firma yetkililerine hayirli kazançlar dilediler.

Fuarda bir konusma yapan Van TSO Yönetim Kurulu Baskani Necdet Takva, bir kentin kalkinmasinin en önemli araçlarindan birinin fuar ve kongre merkezleri ile o kentin fuar yapabilme kapasiteleri oldugunu ifade etti.

E-ticaret ile beraber e-fuarciligin da kentte yerini almaya basladiginin altini çizen Takva, “Umuyor ve diliyoruz ki, bu dünyadaki yeni degisen trende biz Van sehrini de tasimis olacagiz. 2015 yilinda basladigimiz fuarlarda, aradan geçen 7 yil süreç içerisinde geldigimiz asama, gerçekten bölge ve kent açisindan oldukça kiymetli. Bugün fuarin onuncusunun açilisini gerçeklestirdik. Yilda ortalama 15 civarinda fuar kapasitesine ulasmis bir sehir. Bugün 70’e yakin stant gezdik ve teknik olarak 110’a yakin markanin sergilendigi bir fuar. Dolu dolu ve neredeyse bos alanimiz yok. Ilgili sektörlerin mutlaka birkaç gün içerisinde bu firsati kaçirmamalarini, buradaki yenilikçi yaklasimlari, kentin insaat imalatinda kullanmalarini temin edecek bir yaklasim içerisinde olmalarini bekliyor ve herkesi davet ediyorum” dedi.

Van OSB Yönetim Kurulu Baskani Memet Aslan ise fuarciligin kentin tanitiminda çok kiymetli ve degerli oldugunun altini çizerek, “Bir kentte birden fazla fuar yapilmasi, o kentin gelismisligini gösteriyor. Bizler de yillardir ilimizin kalkinmasi için mücadele ediyoruz. Yeni alanlar açiliyor, yeni sektörler gelisiyor. Bunlarin tanitilmasi lazim. Bu da fuarcilikla oluyor. Fuar ilimizde oturdu, ilimiz de güzel gelisim kaydetti.

Korona virüs pandemisi nedeniyle bir kesintiye ugradi ama pandemi etkisinin bitmesiyle beraber fuarcilik, tekrar eski ahengine dönmeye basladi.

Neredeyse 10 günde bir fuar yapmaya basladik. Bu da ilimize olan ilgiyi, Van OSB’ye olan teveccühü gösteriyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Biz de tüm kamu kurumlariyla birlikte isletmemizi daha da güzellestirip, daha da büyütüp ilimize, bölgemize katki sunmaya devam edecegiz. Bu duygularla buradaki katilimci bütün firmalara hayirli, bereketli kazançlar diliyoruz” ifadelerini kullandi.

Fuar Koordinatörü Yakup Karael de, “Fuarimiz bölgeye hitap eden, insaat sektöründeki bütün segmentlerin katildigi bir fuardir. Malatya, Istanbul, Bursa, Diyarbakir ve Siirt gibi birçok ilden katilan firmalar var. Insaat sektörü adina Van’da iyi bir potansiyeli yakalamis bulunuyoruz. Gerek katilimcilarin gerek ziyaretçilerin gelip fuarimizi görmelerini istiyoruz. Burada güzel bir kampanya var. Bu kampanyadan vatandaslarimizin faydalanmalari için onlari fuarimiza davet ediyoruz” diye konustu.

Firma yetkilileri ise ilk gün olmasi hasebiyle katilimin iyi oldugunu belirterek, emegi geçenlere tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA