Suhut'ta 19 Mayis Coskuyla Kutlandi

Afyonkarahisar’in Suhut ilçesinde 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami, düzenlenen törenle coskuyla kutlandi. Gençlerin ve çocuklarin hazirladiklari gösteriler, katilimcilardan büyük alkis aldi.

Suhut'ta 19 Mayis Coskuyla Kutlandi
Atatürk’ün 19 Mayis 1919’da Samsun’a çikisinin 103’üncü yilinda, tüm yurtta oldugu gibi Suhut’ta da 19 Mayis coskusu yasandi. Kutlamalar, Atatürk Parki’nda sabah saat 09.30’da Suhut Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Ahmet Baskurt ve iki genç tarafindan Atatürk Anitina çelenk sunulmasiyla basladi.

Törene, Suhut Kaymakami Lokman Düzgün, Suhut Cumhuriyet Savcisi Burak Dagli, Suhut Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Hasan Yassikaya, Suhut Ilçe Emniyet Müdürü Onur Bayram, Suhut Ilçe Milli Egitim Müdürü Hüseyin Eroglu, Suhut Gençlik ve Ilçe Spor Müdürü Ahmet Baskurt, protokol üyeleri, askeri erkan, sporcular ve ögrenciler katildi.

Atatürk Parki’nda düzenlenen törenin ardindan Suhut Zafer Anadolu Lisesi’nde 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri devam etti. Burada gençlerin birbirinden güzel gösterileri izleyiciler tarafindan tam not aldi. Zafer Anadolu Lisesi Bahçesindeki kutlamalar Sedanur Akkaya, Onur Demirbas, Sudenur Gümüsay’in Atatürk’ün Gençlige Hitabesi ve siirlerin okunmasi ile devam etti. Okullar arasinda düzenlenen yarismalarda dereceye giren ögrencilere hediyeleri protokol üyeleri tarafindan takdim edildi.

19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari günün anlam ve önemine binaen çekilen hatira fotografi ile sona erdi.
Kaynak: İHA