Erasmus Ögrencileri Çorumlu Obasi'nda Agirlandi

Erasmus programi çerçevesinde Çorum’a gelen yeri ve yabanci ögrenciler Çorumlu Obasi Gençlik ve Kamp Merkezi’nde agirlandi.

Erasmus Ögrencileri Çorumlu Obasi'nda Agirlandi
Bulgaristan, Ispanya, Italya gibi farkli ülkeler ve Osmaniye’den Çorum’a gelen Türk ve yabanci ögrenciler için Türk Kültürünün günümüze tasindigi obada farkli etkinlikler düzenlendi.

Ebru, ata sporlari konusunda bilgilendirilen yabanci ögrenciler, geleneksel Türk kiyafetlerini giyerek bol bol hatira fotografi çektirdiler.

19 Mayis’in Türk milleti için özel bir gün oldugunu dile getiren Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, “19 Mayis bizin için özel bir gündür. 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nda üç farkli ülkeden ve 2 sehirden gelen gençlerimizle beraberiz. Valimizle birlikte kardesligin, barisin merkezi olan, tarihte yazili ilk baris anlasmasinin yapildigi topraklarda sizleri misafir etmekten son derece mutluyuz. Projenin basarili olmasini diliyorum. Tüm ülkelerin, tüm gençlerin bayramini kutluyorum. En fazla ihtiyacimiz olan baris, sevgi ve kardeslik insallah bu bayram tüm dünyaya baris sevgi ve kardeslik getirsin” dedi.

Vali Mustafa Çiftçi de, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nin gençler için önemli ve özel bir gün oldugunu belirterek, “Gençlik bayramini kutluyorum. Ülkemizde sizleri görmekten dolayi son derece mutlu oldugumuzu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA