Zabitadan Esnafa Sahte Para Uyarisi

Aksaray’da yaklasan yaz sezonu öncesi vatandaslarin yapacaklari alisverislerde karsilasabilecekleri sahte para olaylarina karsi zabita ekipleri hem alisveris yapan vatandaslari hem de esnafi uyardi.

Zabitadan Esnafa Sahte Para Uyarisi
Aksaray’da birçok sektörde esnaf yaz sezonuna hazirlanirken vatandaslarin yapacaklari alisverislerde karsilasabilecekleri sahte para olaylarina karsi Aksaray Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri harekete geçti. Kent genelinde yaz hareketliliginin basladigi noktalarda denetim yapan zabita ekipleri, dükkan dükkan gezerek esnafa sahte paranin nasil anlasilacagi konusunda bilgi verdi. Zabita ekipleri ayni zamanda alisveris için çarsiya çikan vatandaslara da sahte paraya karsi dikkatli olmalari konusunda tavsiyelerde bulundu. Sahte paranin hem vatandaslar hem de esnaf tarafindan nasil anlasilacagini ve gerekli müracaatlari nasil yapacaklarini anlatan zabita ekipleri, kent genelinde gün boyunca bilgilendirme çalismalarini sürdürdü.

Esnafi gezerek sahte para uyarisi yaptiklarini belirten Aksaray Belediyesi Zabita Amiri Feridun Han, “Aksaray’daki esnafimiza sahte para konusunda duyarli olmalari açisindan gerekli uyari ve ikazlarimizi yaptik. Böyle bir durumla karsilasildigi zaman polis ve jandarmayi aramalarini söyledik. Yaz aylarinin gelmesiyle sahte para olayinin daha yogunlasacagini ve para alisverisinde dikkatli olmalari konusunda gerekli uyarilarimizi yaptik” dedi.

Esnaf Cumali Savas ise, “Zabitalarimiz esnaf olarak bizi uyandirdilar. Sahte para olaylari falan oluyor. Bize sagolsunlar sahte paralara dikkat edin dediler. Biz de elimizden geldigi kadar esnaf arkadaslarimizi uyariyoruz. Tabii isler açildi malum yaz sezonu geldi. Bunlara dikkat etmek lazim, vatandaslar da dikkatli olsun. Onlar da yanlislikla alabilir” diye konustu.

Zabita ekiplerinin yani sira Il Jandarma Komutanligi ve Il Emniyet Müdürlügü ekipleri de gerek sosyal medya gerekse internet siteleri üzerinden sahte para uyarilarini araliksiz sürdürüyor.
Kaynak: İHA