Üniversite Ögrencilerine Maddi Destek Saglayacak 'Okutan Kadiköy' Projesi Hayata Geçti

Kadiköy Belediyesi ve Türk Egitim Vakfi is birliginde hayata geçirilen ve maddi nedenlerden ötürü egitim hayatina devam etmekte güçlük çeken üniversite ögrencilerine egitim destegi sunan ‘Okutan Kadiköy’ projesinin lansmani düzenlendi. Toplantida Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi ile TEV Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Mehmet Sükrü Tekbas protokol imzaladi.

Üniversite Ögrencilerine Maddi Destek Saglayacak 'Okutan Kadiköy' Projesi Hayata Geçti


Kadiköy Belediyesi, Türk Egitim Vakfi, Kadiköy muhtarlari ve Kadiköy Belediyesi Gönüllüleri ve Kadiköylü vatandaslarin ortaklasa gerçeklestirdigi ve üniversite ögrencilerine karsiliksiz burs destegi saglayan ‘Okutan Kadiköy’ projesi basladi.



Zorlu ekonomik sartlarda gençlerin egitim kosullarini iyilestirmek, gençlere daha aydinlik bir gelecek kurmak amaciyla hayata geçirilen proje çerçevesinde, egitimine maddi nedenlerden ötürü devam etmekte güçlük çeken üniversiteli ögrencilerden öncelikli olarak Kadiköy’de ikamet eden veya okuyan ögrencilere destek olunacak. Proje çerçevesinde bin üniversite ögrencisine 9 ay boyunca burs destegi saglanacak.

‘Okutan Kadiköy’ projesi için Alan Kadiköy’de lansman toplantisi, Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, TEV Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Mehmet Sükrü Tekbas ve TEV Genel Müdürü Banu Taskin’in katilimi ile düzenlendi.

Toplantida Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi ile TEV Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Mehmet Sükrü Tekbas arasinda protokol imzalandi.

“Hedefimiz en azindan her apartmandan bir burs veren gönüllü çikarmak”

Program hakkinda bilgi veren Baskan Serdil Dara Odabasi, “TEV ile birlikte Kadiköy’de ikamet eden veya Kadiköy’de okuyan üniversite ögrencilerimize Kadiköy’de yasayan yurttaslarimizin burs vermesini saglayacak bir proje. Biz burada sadece burs alan ile burs veren arasinda bir aracilik, ve kampanyanin duyurusunu yapacagiz. Geri kalan burs verme islemini, sartlarina uygun olarak Türk Egitim Vakfi yapacak. Burada hedefimiz en azindan her apartmandan bir burs veren gönüllü çikarmak. Bizim Kadiköy Belediyesi Gönüllüleri bu isin öncüsü olacak. Onlarin bu isi basaracagindan ben adim gibi eminim. Bu yil için bin hedefini koyduk. Onun çok çok üstüne çikip üniversite ögrencilerimize burs verecegimizi inaniyorum ve güveniyorum.

Bir havuz olusturacagiz. Bu havuza gönüllüler ‘ben ayda su kadar bagis yapmak istiyorum’ diyerek bagis yapacak. O havuzda biriken para Türk Egitim Vakfi tarafindan üniversite ögrencilerine burs olarak verilecek. Yani belli bir rakam yok. Alt sinir, üst sinir yok. Yani on lira da bagis yapabilir, on bin lira da bagis yapabilir. Tamamen gönlünden ne kopuyorsa” dedi.



TEV Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Mehmet Sükrü Tekbas, “Bursiyerler Türkiye’de altmis bin müracaatin arasindan seçiliyor. Bu seçim süreci üniversitelerin içinde yapiliyor. Her üniversitede komisyonlar kuruluyor. Bu komisyonlara üniversitenin ögretim üyeleri katiliyor. Ayni zamanda Türk Egitim Vakfi’nin da o bölgedeki temsilcileri bulunuyor. Ihtiyaç sahibi ögrenci sayisi çok yüksek Türkiye’de. Onlarin arasindan seçim yapmak çok zor. Ama bu süreci simdiye kadar atlattik. Bu burs önümüzdeki yil itibariyle yaklasik on bin kisi civarinda olacak. Bugünkü rakamlarla bu bursun aylik miktari 800 lira. Önümüzdeki yil dogal olarak enflasyon ile birlikte rakam da artacaktir” dedi.

Kaynak: İHA