Üniversite Ögrencileri Bu Festivalde Dondurmaya Doydu

Çankiri’da düzenlenen Dondurma ve Gençlik Festivali’nde 10 binden fazla üniversite ögrencisine Maras dondurmasi ikram edildi. Büyük ilginin oldugu festivalde ögrenciler, düzenlenen gösteriler ve konserle eglendi.

Üniversite Ögrencileri Bu Festivalde Dondurmaya Doydu
Çankiri Karatekin Üniversitesi’nde düzenlenen Dondurma ve Gençlik Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Çankiri Karatekin Üniversitesi Uluyazi Kampüsü’nde gerçeklestirilen festivalde Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Baskani Sami Kervancioglu tarafindan 10 binden fazla ögrenciye Maras dondurmasi ikram edildi. Festivalde ögrenciler düzenlenen konser ve halkoyunu gösterileri ile eglendi. Ögrenciler ikram edilen dondurmaya yogun ilgi gösterdi. Renkli görüntülere sahne olan festival, gece saatlerine kadar devam etti.

"Bu tür etkinlikleri sürekli olarak düzenleyecegiz"

Festivalde konusan Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Bahara girerken ögrencilerimizin talepleri dogrultusunda bu tür etkinlikleri sürekli olarak düzenleyecegiz. Özellikle bilim, sanat etkinliklerinin ilk adimi olan Dondurma ve Gençlik Festivalimiz sizlere çok güzel heyecanlar olusturacak. Ögrenciler bilgiyi üretir, üretilen bilgileri hizmete ve teknolojiye dönüstürür. Ayni zamanda sanat icra eder, duygulara heyecan katar. Biz ülkenin gelecegini insa etme adina sizleri yetistirme azim ve gayreti içerisindeyiz. Türkiye’nin birçok bölgesinde hangi zenginligimiz, kültürümüz varsa aynisi Çankiri Karatekin Üniversitesinde vardir. Çankiri Karatekin üniversitesi 19 bin ögrencisi ile dikkatleri çeken bir üniversitedir. Dogu Türkistan’dan Italya’ya kadar medeniyet cografyamizin bir parçasi olan uluslararasi ögrencilerimizi üniversitemizde misafir etmekteyiz. Çankiri Karatekin Üniversitesi sinirlari asan bir üniversite” dedi.

Ögrencilerle deneyimlerini paylasan Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Baskani Sami Kervancioglu ise, küçük bir dükkândan baslayarak Türkiye’de 135 bin noktaya ulasan bir firma olma yolundaki basari hikâyesini anlatti. Çok sayidaki ülkeye ihracat yaptiklarini söyleyen Kervancioglu, küçük yaslardan beri azimle çalistigini ifade etti.

Konusmalarin ardindan satirla kesilen dondurma Rektör Çiftçi ve Sami Kervancioglu tarafindan ögrencilere ikram edildi.
Kaynak: İHA