TÜSEB Heyetinden ERÜ'ye Ziyaret

Türkiye Saglik Enstitüleri Baskanligi (TÜSEB) Baskani Prof. Dr. Erhan Akdogan ve beraberindeki bazi yönetim kurulu üyeleri Erciyes Üniversitesi’ni (ERÜ) ziyaret etti.

TÜSEB Heyetinden ERÜ'ye Ziyaret
TÜSEB Baskani Prof. Dr. Erhan Akdogan ve beraberinde TÜSEB Baskan Yardimcisi ve TÜSEB Türkiye Biyoteknoloji Enstitüsü Baskani Doç. Dr. Rabia Çakir Koç, TÜSEB Türkiye Asi Enstitüsü Baskani Prof. Dr. Ates Kara, TÜSEB Türkiye Kanser Enstitüsü Baskani Doç. Dr. Burcu Yücel, TÜSEB Türkiye Saglik Veri Arastirmalari ve Yapay Zekâ Uygulamalari Enstitüsü Baskani Prof. Dr. Songül Varli, TÜSEB Proje Yönetimi ve Destek Daire Baskani Batuhan Yesilyurt ve TÜSEB Türkiye Asi Enstitüsü’nden Prof. Dr. Sevda Senel TÜSEB ile ERÜ arasinda bilimsel ve teknik konularda olabilecek isbirliklerini gelistirmek amaciyla bir ziyaret gerçeklestirdi.

TÜSEB Baskani Prof. Dr. Erhan Akdogan ve beraberindeki heyet ERÜ ziyaretinde ilk olarak ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis’i makaminda ziyaret etti. ERÜ ve TÜSEB arasinda hayata geçirilebilecek projeler hakkinda görüs alisverisinde bulunuldugu ziyarette konusan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalis, ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, TÜSEB Baskani Prof. Dr. Erhan Akdogan ve yönetim kuruluna tesekkür etti.

Rektörlük ziyaretinin ardindan TÜSEB Heyeti Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalis ve Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recai Kiliç esliginde Asi Arastirma ve Gelistirme Uygulama ve Arastirma Merkezi Insaati, Ilaç Uygulama ve Arastirma Merkezi, Genom ve Kök Hücre Merkezi, Iyi Klinik Uygulama ve Arastirma Merkezi, Yapay Zekâ ve Büyük Veri Uygulama ve Arastirma Merkezi, Bilgisayar Bilimleri Arastirma ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret ederek burada yürütülen çalismalar hakkinda merkez müdürlerinden bilgiler aldi.

TÜSEB Heyeti ERÜ temaslari çerçevesinde ise son ziyaretlerini Asi Arastirma ve Gelistirme Uygulama ve Arastirma Merkezi’ne gerçeklestirdi.

Burada Merkez Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ile görüsen heyet ERÜ tarafindan TÜSEB destegi ile covid-19’a karsi gelistirilen yerli asi TURKOVAC ve çalismalari devam eden Kirim Kongo Kanamali Atesi Hastaligina yönelik gelistirilen asi hakkinda bilgiler aldi.
Kaynak: İHA