Öz Açiklamasi 19 Mayis Sahlanistir

19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle bir mesaj yayimlayan AK Parti Erzurum Il Baskani Mehmet Emin Öz, “Kurtulus Savasi, mazlum milletlere umut asilayan bir sahlanistir.” dedi.

Öz Açiklamasi 19 Mayis Sahlanistir
19 Mayis tarihinin düsman çizmeleriyle çignenmis yurdun kurtarilmasi için verilen Milli Mücadele’nin ilk adimi oldugunu belirten Öz, “Cumhuriyete giden yolda bu sahlanis aziz milletimizin özgürlük ve bagimsizligindan sartlar ne olursa olsun taviz vermeyeceginin bir kere daha ispati olmustur. Kuvayi Milliye ruhuyla, kadini erkegi, genci ve yaslisiyla omuz omuz veren milletimiz vatani ugruna sehit düserek, millet ugruna gazi olarak bu cennet vatani bizlere armagan etmistir.” dedi.

Mustafa Kemal Pasa’nin Samsun’a ayak bastigi 19 Mayis tarihinin Türk milletinin esaret zincirlerini kirdigi yolculugun ilk halkasi oldugunu belirten Baskan Öz, mesajinda sunlari söyledi:

“19 Mayis 1919 günü Samsun’da baslayan bagimsizlik mücadelesi, Türk milletinin kararliligi karsisinda hiçbir engelin duramayacagini tüm dünyaya göstermistir. Samsun’da istiklal mesalesini yakarak tüm ülkeyi aydinlatan Mustafa Kemal Pasa, kurdugu Cumhuriyeti de gençlere emanet ederek duydugu güveni göstermistir. Atalarimizin savas cephelerinde gösterdigi azmi, bizler de hizmet verdigimiz alanlarda tekrar ederek ülkemizi kalkindirmaya ve gelecege tasimaya devam etmeliyiz. Bu duygu ve düsüncelerle Istiklal Savasimizda ve tarih boyunca bu millet için topraga düsen sehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle aniyor, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni yürekten kutluyorum.”
Kaynak: İHA