Kanlica Sahilinde Suyun Rengi Degisti Açiklamasi 'Kanalizasyon Borusu Patladi' Iddiasi

Beykoz Kanlica Sahilinde denizin kiyi kesimindeki suyun rengi griye büründü. Çevredeki balikçi teknesi sahipleri, deniz altinda bulunan kanalizasyon borularinin patladigini, deniz yüzeyine lagim çiktigini iddia etti. Balikçi teknesi sahipleri, Istanbul Büyüksehir Belediyesinin kiyidaki kirliligi temizlemedigini iddia etti.

Kanlica Sahilinde Suyun Rengi Degisti Açiklamasi 'Kanalizasyon Borusu Patladi' Iddiasi
Beykoz’da vatandaslarin ugrak noktalarindan biri olan Kanlica Sahilinde suyun rengi degisti. Özellikle kiyi kesimlerde suyun renginin griye döndügü ve beraberinde agir koku olusturdugu gözlendi. Balikçi teknesi sahipleri, deniz rengindeki degisimin, deniz altinda bulunan kanalizasyon borularinin patlamasiyla sizan lagim atiginin yüzeye çikmasiyla oldugunu, Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan kiyidaki kirliligin temizlenmedigini öne sürdü. Suyun renginde yasanan degisim, vatandasin cep telefonu kamerasina da yansidi.

“Bu pislikte balik olur mu?”

Çevre sakinleri konuya çözüm getirilmesini istedi. Balikçi teknesi sahibi Hakan Tören, “Buranin her tarafindan lagim akiyor. Gece gündüz bu sorunu yasiyoruz. Dolayisiyla beraberinde kirlilik geliyor. Burada normalde balik çikiyor ama bu pislikte balik olur mu? Buna en kisa sürede çare bulunmasi lazim. Buraya yaslisi genci herkes geliyor. Çok güzel bir muhit aslinda ama denizin hali ortada” diye konustu.

Kaynak: İHA