Üniversitede Engelliler Haftasi Kutlandi

Kilis 7 Aralik Üniversitesinde Engelliler Haftasi Kutlama etkinligi gerçeklestirildi.

Üniversitede Engelliler Haftasi Kutlandi
10-16 Mayis Engelliler Haftasi kutlama etkinligi, 7 Aralik Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi, Kilis Il Millî Egitim Müdürlügü, Kilis Rehberlik ve Arastirma Merkezi, Muallim Kültür Sanat Toplulugu is birligi ile gerçeklestirildi.

Etkinligimizi Kilis Valisi Recep Soytürk, Garnizon ve 1’inci Hudut Alay Komutani Piyade Albay Halil Siddik Ayhan, 7 Aralik Üniversitesi Rektörü Mustafa Dogan Karacoskun ve protokol üyeleri katilimlariyla onurlandirdilar.

Özel Egitim Bölümü Dr. Ögretim Üyesi Beyza Alpaydin’in günün anlam ve önemini vurgulayan açilis konusmasi ile baslayan programda, Kilis Özel Egitim Anaokulu, Vatan Özel Egitim Okulu, Kilis Ekrem Çetin Özel Egitim Meslek Okulu ve Kilis Özel Egitim Uygulama Okulu’ndan ögrenciler ve ögretmenler gösterilerini sundular. Kilis Özel Egitim Anaokulu’nun hazirlamis oldugu ront ve dans gösterileri, Vatan Özel Egitim Okulu’nun horon, dans gösterileri ve solo dinletileri keyifle izlendi.

Kilis Ekrem Çetin Özel Egitim Meslek Okulu ögrencileri ve ögretmenleri hazirlamis olduklari skeç ile özel gereksinimli ögrencilerin yasamlarindan kesitler sundular. Kilis Özel Egitim Uygulama Okulu’nun pandomim gösterisi ise, özel gereksinimli bir ögrencinin duygu ve düsüncelerini aktarmasiyla farkindaligi güçlendirdi. Kilis Özel Egitim Uygulama Okulu’nun piyano esliginde ritim ve sarki dinletisi ile devam eden programda, özel gereksinimli bir ögrenci velisinin de dinletiye katki saglamasi ilgiyle karsilandi.

Kilis’teki tüm özel egitim okullarinin birlikte hazirladiklari meslekler defilesi ile sona eren programda, özel gereksinimli ögrencilerin toplumsal yasama katilimlari eglenceli bir gösteriyle aktarildi. Programdan sonra ögrencilerin hazirladiklari ürünlerden olusan resim sergisi gezildi.
Kaynak: İHA