Elazig'da Özel Birey Asker Olmanin Gururunu Yasadi

Elazig’da yasayan özel birey Saadettin Can, Il Jandarma Komutanliginda düzenlenen törenle bir günlük temsili askerlik yaparak, asker olmanin gururunu yasadi.

Elazig'da Özel Birey Asker Olmanin Gururunu Yasadi
Elazig Il Jandarma Komutanligi asker olmayi isteyen özel birey için temsili askerlik yemin töreni düzenledi.

Il Jandarma Komutanligi kislasi içerisinde gerçeklestirilen törende asker olmayi çok isteyen özel birey 48 yasindaki Saadettin Can, bir gün boyunca askeri egitim alarak yemin etti. Mutlulugu ve heyecani gözlerinden okunan Can, bol bol hatira fotografi çekerek temsili askerligini ölümsüzlestirdi.

Düzenlenen 2022/1 tertip askeri temsil törenine katilarak kendilerini onurlandirdiklarini belirten Il Jandarma Komutani Albay Ali Yildiz, “Sahsim ve Il Jandarma Komutanligi personeli adina sükranlarimi sunuyorum. Anayasamizda vatan hizmeti her türkün hakki ve ödevi olarak düzenlenmistir. Askerlik mükellefiyeti, asker millet kavraminin dünyadaki yegane örnegini teskil eden ulusumuz için bir onur vesilesidir. Askerlik görevini yerine getiren her birey bunun hakli gururunu tasimaktadir. 183 yildir milletimizin hizmetinde olan Jandarma Genel Komutanligimiz saflarinda temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen Saadettin kardesimiz heyecan ve cosku ile asker elbisesini giymis ve kahraman bir Mehmetçik olarak karsinizda gururla durmaktadir. Bugün askerlik hizmetini yerine getiren evladimizin gözlerindeki piriltiyi büyük bir memnuniyetle gözlemliyor ve bunun hakli gururunu yasiyorsunuz. Bu gencimizin kendisine vatan savunmasinda bir görev düstügünde diger askerlerimizden geri kalmayarak verilecek her görevi en iyi sekilde yerine getirecegine güvenimiz tamdir” dedi.

Askerligi her gencin yapmasi gereken bir görev oldugunu da aktaran Yildiz, “Bugün kisa da olsa askerlik görevini yapmanin gurur ve onurunu yasatmaktan ve sanli ordumuzun serefli birer neferi olarak aramizda görmekten dolayi mutluluk duyuyoruz. Diger vatan evlatlari gibi sanli bayragimiz ve silah üstüne elini koyup ebediyete kadar sadik kalacagi askerlik yeminini etti. gönülden inaniyoruz ki sana ihtiyaç duyuldugunda yemin eden her vatan evladi gibi bu vatan için canini esirgemeyeceksin. Askerlik yemininin milletimize, ailene ve sana hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA