'YOL' Temali Uluslararasi Sosyal Bilimler Kongresi ETÜ'de Düzenlendi

Erzurum Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafindan hazirlanan ve çevrimiçi yürütülen “Yol” baslikli Uluslararasi Sosyal Bilimler Sempozyumu tamamlandi.

'YOL' Temali Uluslararasi Sosyal Bilimler Kongresi ETÜ'de Düzenlendi
Yurt içi ve yurt disindan çok sayida arastirmacinin katildigi sempozyumda edebiyattan tarihe, felsefeden cografyaya, güzel sanatlardan sanat tarihine olmak üzere farkli bilim alanlarinda 130’un üzerinde bildiri sunuldu.

Sempozyumun açilis oturumunda konusan Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, sempozyumla ilgili olarak birçok disiplinde çalismalarini sürdüren bilim insanlarinin böyle bir etkinlikte bir araya gelmelerinin önemine vurgu yaparak; sempozyumun düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür etti. Rektör Çakmak’in ardindan konusan sempozyum düzenleme kurulu baskani Prof. Dr. Murat Kaciroglu ise “Yol” kavraminin dil ve kültür tarihimizde birçok farkli tasavvuru oldugunu belirterek katilimcilara çalismalarinda basarilar diledi.

3 gün süren sempozyumun kapanis oturumda söz alan Prof. Dr. Kaciroglu sempozyum sempozyumun fikrî hazirlik sürecinin neredeyse 1 yil evvel basladigini belirterek sempozyumun düzenlenmesinde emegi geçen Edebiyat Fakültesi ögretim üyelerine tesekkür etti; ayrica bu sempozyumun ilerleyen yillarda her yil farkli bir temayla sürdürülecegini de dile getirdi.
Kaynak: İHA